Detail info
Close

Jakupcsek Gabriella / Hevesi Kriszta előadása

Jakupcsek Gabriella / Hevesi Kriszta előadása

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Jakupcsek Gabriella & Hevesi Kriszta
A SZÜLŐ-GYERMEK FORRADALOM
2019. november 22., péntek, 19 óra
Lurdy Mozi


Zacher Gábor egyszer azt mondta, „a gyermeknevelés a világ legnehezebb extrém sportja”, melyről igen későn derül ki, hogy valóban jól csináljuk-e. Cormac McCarthy, Pulitzer-díjas író úgy fogalmazott: „ha a gyermek nem Isten igéje, akkor Isten sosem szólalt meg.” Mindkét állítás igaz, olyannyira, hogy a szülő-gyermek kapcsolat a mai napig számtalan vitát, újabbnál-újabb teóriákat, pszichológiai és pedagógiai diskurzust szül, és ez vélhetően így lesz, míg világ a világ.
Hogyan válaszoljuk meg gyermekeink kíváncsi kérdéseit? Miként segítsük őket világuk felfedezésében? Hogyan kommunikáljunk velük kudarcokról, változásokról, vagy a mindennapok igazságtalanságairól? Szülőként miként tanulhatunk gyermekeinktől, és hogyan tehetjük hatékonyan magunkévá az ő véleményüket? Vajon a szülő-gyermek viszony törvényszerű alá-fölérendeltség, vagy működhet másképp is hatékonyan?
Jakupcsek Gabriella, újságíró, műsorvezető, számtalan díjnyertes produkció házigazdája 2016-ban adta közre gyermekeivel kapcsolatos tapasztalatait Megúszhatatlan című bestsellerében. Dr. Hevesi Kriszta évek óta az ország legismertebb szexuálpszichológusa, állandó televíziós szakértő, aki sosem ódzkodott tőle, hogy kendőzetlenül mondja ki az igazságot. Ezen az estén két kiváló szakember ül kerekasztalhoz, hogy nagyító alatt tárgyalják ki, miként változtassuk a szülő-gyermek forradalmat szülő-gyermek szövetséggé.

Top