Detail info
Close

Perpetuum Jazzile

Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
Perpetuum Jazzile

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Perpetuum Jazzile

Időpont: 2014. október 12. vasárnap, 20:30
Helyszín: Pesti Vigadó


Az 1983-ban alapított szlovéniai énekegyüttes, a Perpetuum Jazzile világszerte ismertté 2009-ben vált, amikor a Toto világslágerének (Africa) feldolgozása felkerült a legnépszerűbb videomegosztó oldalra: azóta közel tizenhét millióan tekintették meg.

Ilyen magas nézettséggel a nagy énekegyüttesek mezőnyében - a Perpetuum Jazzile 30-50 tagot számlál - egyedül a szlovéniai csapat büszkélkedhet.

Az együttes repertoárján a legváltozatosabb stílusú dalok feldolgozásai szerepelnek, pop, jazz, gospel, blues, brazil bossa nova, disco és funk. A szellemes, kreatív átiratok új színben láttatják David Guetta, Lady Gaga, Michael Jackson, Billy Joel, az ABBA, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson vagy az Earth, Wind & Fire dalait. Énekelnek angolul, portugálul, spanyolul, olaszul és természetesen szlovénul. Legtöbbször hangszerkíséret nélkül lépnek fel, a ritmushangszereket pedig kezükkel, lábukkal vagy épp egy-egy kiváló beat-boxos taggal helyettesítik. A hangzást sokan egy valódi zenekarhoz hasonlítják, s aki élőben is hallotta az együttest, feledhetetlen élményről számolhatott be. A Perpetuum Jazzile 2000 óta kilenc CD-t jelentetett meg, a közönség valamennyit kirobbanó lelkesedéssel fogadta.


Jegyár: 4500 Ft

Top