Detail info
Close

Compagnia Finzi Pasca: Icaro

Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
Compagnia Finzi Pasca: Icaro

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Compagnia Finzi Pasca: Icaro
Daniele Finzi Pasca előadásában és rendezésében

Az Icaro egy hegy, amelyet Daniele Finzi Pasca tizenhét éve minden évben megmászik. Hogy miért? Mert így alkalma nyílik az időtlenséggel való találkozásra, mert át akarja élni a pillanatnyi győzelem érzését. A darab egy gyakran elbukó, néhanapján, egy-egy pillanatra győztessé váló antihőst kelt életre.
„A kormányok változnak, gyermekek születnek, elveszítünk egy régi barátot, de a hegyek örökre változatlanok maradnak. A hegy állandó: vagy megmászod és győztes leszel, részesülsz az élményben, vagy nem. Nagyanyám soha ki nem tette a lábát a konyhából, és családi ebédmeghívások segítségével fedezte fel magának a világot. Én is úgy készítem el a műsoromat, mintha a nézők szeméből visszatükröződő történeteket mesélném el” – von párhuzamot a rendező. Az Icaro a szeretet, az életigenlés és a remény előadása, melyben a bohóc szerepében Daniele Finzi Pasca egy kórterem ablakából tanítja az emberiséget a túlélés tudományára, a repülésre.

Színházi előadás angol nyelven, magyar szövegfeliratozással.


Icaro is a mountain Daniele Finzi Pasca has climbed every year over the past seventeen years. Why? Because it offers her an encounter with timelessness, and because she wants to experience the sense of momentary triumph. The play is about an anti-hero who frequently fails, and becomes, every now and then, a winner for a moment.

A performance in English, with subtitles in Hungarian.

Top