A Shanghai Quartet - BTF 2017 | TICKETPORTAL belépőjegyek karnyújtásnyira - koncert, fesztivál, színház, zenés színház, sport, mozi, szabadidő
modal window

Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

OK
|
0
A kosár üres

Ha már van fiókja, jelentkezzen be.

Keresés
Teraz
Tyzden
Mesiac
3 mesiace
Rok
>> Főoldal >> ZENE >>

A Shanghai Quartet - BTF 2017

A Shanghai Quartet - BTF 2017
Erre a rendezvényre otthon is nyomtathat jegyet.

A Shanghai Quartet
2017. április 22., 19.30
Zeneakadémia — Nagyterem

A kvartett tagjai: Weigang Li, Yi-Wen Jiang – hegedű, Honggang Li – brácsa, Nicholas Tzavaras – cselló
Beethoven: B-dúr vonósnégyes, op. 18/6
Válogatás kínai dalokból
Schubert: d-moll vonósnégyes, „A halál és a lányka”

Csodálatosan zabolátlan és elgondolkodtató előadás – írta a Washington Post zenekritikusa a Shanghai Quartet egyik koncertje után. A briliáns technikájú és szenvedélyesen muzsikáló zenészekből álló együttes napjainkra az egyik legelismertebb kamaraformációvá vált.

A sanghaji konzervatórium növendékeiből alakult együttes 1983-ban jött létre. A vonósnégyes az elmúlt három évtizedben Ázsiában, Észak- és Dél-Amerikában, valamint egy sor európai országban lépett már fel. Neves szólistákkal – mint például a Tokyo, a Juilliard és a Guarneri Kvartett tagjai, Yo-Yo Ma, Lynn Harrell, Wu Man vagy Peter Serkin – együttműködve a kvartettrepertoáron kívül eső darabok is gyakran szólalnak meg a Shanghai Quartet koncertjein.
Az új zenének is elkötelezett társaság olyan komponistákkal dolgozott, mint Bright Sheng, Carl Vine és David Del Tredici. A kvartett harmincnál is több lemezfelvételt készített, többek között Beethoven összes vonósnégyeséből, Schumann és Dvořák zongoraötöseit pedig Rudolf Buchbinder oldalán vették fel.

Jegyárak: 2000 Ft, 3000 Ft, 3900 Ft, 4400 Ft

Időpontok :


Bookmark and Share
Megosztás