Liszttől Bartókig 4.4 | TICKETPORTAL belépőjegyek karnyújtásnyira - koncert, fesztivál, színház, zenés színház, sport, mozi, szabadidő
modal window

Info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

OK
|
0
A kosár üres

Ha már van fiókja, jelentkezzen be.

Keresés
Teraz
Tyzden
Mesiac
3 mesiace
Rok
>> Főoldal >> SZABADIDŐ >>

Liszttől Bartókig 4.4

Liszttől Bartókig 4.4
Erre a rendezvényre otthon is nyomtathat jegyet.

Liszttől Bartókig • 4.4
Bartók Párizsban

    Bartók: 1. szonáta hegedűre és zongorára
    Ravel: Lúdanyó meséi (Tornyai Péter átirata kvintettre)
    Szymanowski: Dalciklus
    Stravinsky: Szeptett

„Már csak Schönberg hiányzik” – jegyezte meg Henry Prunières, az egyik legkitűnőbb francia zeneesztéta és műtörténész, a Revue Musicale főszerkesztője a Bartók tiszteletére rendezett estélyen (Párizs, 1922. április 15.).

„A világ legelső komponistáinak a fele jelen volt, vagyis Ravel, Stravinsky, Szymanowski és még egy pár hírhedt francia” – írta néhány nappal később Bartók édesanyjának. Beszámolt arról, hogy a vacsora után meg kellett ismételniük a hegedű-zongora szonátát. Stravinskynak természetesen a hozzá legközelebb álló harmadik tétel tetszett legjobban, míg Ravel a mély értelmű második tétel mellett döntött, a helyi kritika pedig az utóbbi húsz esztendő legjelentősebb művének értékelte a darabot.

A koncerten az említett hegedű-zongora szonáta mellett olyan művek szólalnak meg, melyeket a legendás estén megjelenő komponisták írtak.

Időpontok :


Bookmark and Share
Megosztás