Detail info
Close

II. Nemzetközi Gitárest

II. Nemzetközi Gitárest

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

TOM LUMEN egy év elteltével újra fellép az IH-ban, és ismét magával hozza külföldi barátait. Ezúttal az osztrák MARKUS SCHLESINGER-t invitálta közös turnéra, valamint a szegediek számára már ismert STANO POCAJI-t.

Tom Lument már nem kell bemutatni az IH közönségének, hiszen sokadszorra áll már itt színpadra. Az elmúlt alkalom óta 9 országban turnézott Európában, többek között szerepelt a finnországi Tampere Gitárfesztiválon, játszott Londonban, Dublinban, Belfastban, Bécsben és Berlinben. A Nemzetközi Gitáresten a készülő új albumából szólaltat meg eddig nem hallott számokat.

Markus Schlesinger az osztrák fingerstyle gitárzene legismertebb képviselője. Akusztikus gitárjával, jellegzetes füstös énekhangjával, valamint humoros történeteivel garantáltan jól szórakoztatja a közönséget. Saját kompozíciói mellett jazz, blues és különféle ismert dallamok feldolgozásait is előadja, melyeket vicces anekdotákkal fűszerez.

Stano Pocaji Szlovákia egyik legismertebb akusztikus gitárosa. Szerte a világon fellépett már évtizedes zenei pályafutása során mind szólóban, mind duóban, valamint különféle zenekari felállásokban. Megnyerő személyiségével, kedvesen humoros történeteivel és természetesen nagyszerű gitárjátékával szinte azonnal belopja magát a közönség szívébe. Az est során a három gitáros külön-külön és együtt is a húrok közé csapnak.

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Jegyár elővételben: 1200 Ft, a koncert napján: 1500 Ft.

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi Moziban és online.

 

Top