Detail info
Close

Korinda Zenekar Nagykoncert

Korinda Zenekar Nagykoncert

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Leírás:

Zenekarunk története 2003 decemberében kezdődött, mikor az alapító tagok először részt vettek a neves moldvai csángó furulyás, Hodorog András kurzusán, Szegeden. Ekkor még mindenki a furulyajátékon keresztül ismerkedett a moldvai népzenével, Kovács Zoltán útmutatásai alapján. Egy évvel később az ő kezdeményezésére alakult meg a Korinda zenekar. Később a furulya mellett hegedűvel és kobozzal, majd énekkel és dobbal egészült ki a felállás. A Cuháré Kulturális Egyesület segítségével rendszeresen lehetőségünk nyílt András bácsitól tanulni, aki a mai napig legnagyobb hatással van játékunkra. Az évek során többször változott a zenekar felállása, míg kialakult a mai formáció. Jelenleg Szegeden és környékén, valamint Pesten tartunk rendszeresen táncházakat, koncerteket.

Az eredeti felvételekről és az adatközlőktől megtanult muzsikát a maga egyszerűségében szeretjük játszani, ugyanakkor állandóan keressük a saját értelmezést, az egyedi előadásmódok lehetőségét is. Ez a kettősség alapvetően meghatározza a zenéhez való hozzáállásunkat. A moldvai népzene mellett a többi csángó vonatkozású terület (Gyimes, Barcaság) valamint a keleti székelység és a környező románság népzenéjével is foglalkozunk. Ennek megfelelően a hegedűkontra és a gardon is megjelenik a zenekar muzsikájában.

Jegyár:

elővételben: felnőtt: 800 Ft, a rendezvény napján: 1000 Ft, diákjegy: 500 Ft
8 év alatt ingyenes

Jegyek kaphatók az IH rendezvényközpontban, a Belvárosi Moziban és a TicketPortal országos hálózatán.

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya,OTP, K&H, MKB SZÉP kártya, Sodexo Kultúra Pass utalvány, Sodexo Ajándék Pass utalvány, Ticket Culture&Sport utalvány, Ticket Compliments utalvány, Ticket Compliments Top Premium utalvány.

Top