Detail info
Close

MET Live - Mozart: COSI FAN TUTTE

The Metropolitan Opera - Belvárosi Mozi, Szeged
MET Live - Mozart: COSI FAN TUTTE

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

MOZART: COSÍ FAN TUTTE
Stílus: opera közvetítés
Hossz: 240perc
Rendező: Lesley Koenig

Műsoridő kb. 4 óra

Vezényel: James Levine

Szereposztás: Susanna Phillips (Fiordiligi), Isabel Leonard (Dorabella), Danielle de Niese (Despina), Matthew Polenzani (Ferrando), Rodion Pogosszov (Guglielmo), Maurizio Muraro (Don Alfonso)

A librettóíró, Lorenzo Da Ponte a rokokó Bécs botránykrónikájának egyik aktuális eseményét veszi tollhegyre. A szövegíró – anélkül, hogy ez valóban szándékában lett volna – korának erkölcseiről rajzolt sivár képet. A történet szerint az asszonyok hűsége semmit sem ér, pár ügyes bók, szenvelgő sóhaj, a komorna tenyerébe csúsztatott ajándék – és máris megnyílnak az asszonyszívek, hűség, eskü, percek, órák alatt feledve. Mintha Da Ponte a Don Juan-történet másik oldalát mutatná meg: e könnyűvérű társadalomban nincsen szükség szívrabló lovagra, a női szívek fellegvára könnyedén megnyílik.

A produkció először 1996-ban került színre a zseniális rendezőnő, Lesley Koenig elképzelései szerint.
A Fiordiligi szerepét alakító Susanna Phillips hatodik évadát tölti New York-i operaháznál, az előző esztendőben is egy Mozart-operában, a Don Giovanniban remekelt Donna Annaként. Isabel Leonard szintén Dorabellaként lépett fel nagy sikerrel 2009-ben a Salzburgi Ünnepi Játékokon, Fischer Ádám vezényletével. A Ferrandót megformáló Matthew Polenzanit úgy jellemezte a New York Times, hogy hangjában még fellelhető a fiatalkor frissessége, de az utóbbi időben orgánuma teltebb, gazdagabb és erőteljesebb lett.

Galéria

picture MET Live - Mozart: COSI FAN TUTTE
Top