Detail info
Close

MET Live - Rossini: HAMUPIPŐKE

The Metropolitan Opera - Belvárosi Mozi, Szeged
MET Live - Rossini: HAMUPIPŐKE

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

ROSSINI: HAMUPIPŐKE
La Cenerentola
Stílus: opera közvetítés
Hossz: 210perc
Rendező:
Cesare Lievi

Színes operaközvetítés, magyar felirattal – Műsoridő kb. 3 és fél óra

Vezényel: Fabio Luisi

Szereposztás: Joyce DiDonato (Angelina), Juan Diego Flórez (Ramiro herceg), Pietro Spagnoli (Dandini), Alessandro Corbelli (Don Magnifico), Luca Pisaroni (Alidoro)

A sevillai borbély után Rossini talán legnépszerűbb műve az ismert mesén alapuló Hamupipőke. Jacopo Ferretti szövegkönyve – épp Rossini kérésére – szándékosan nélkülözi a meseszerű elemeket. A történetből a szolgasorban tartott mostohalány, Angelina jó szívét és kedvességét emeli ki, amellyel elnyeri az álruhás herceg szívét, és még rangra áhítozó, gőgös nővéreit is megóvja a rájuk váró jogos büntetéstől.

Sztárszereposztásban kínálja a New York-i operaház a híres Perrault-mese nyomán 1817-ben írt remekművet.  A címszerepet napjaink egyik vezető amerikai szopránja, a friss Grammy-díjas Joyce DiDonato alakítja. Partnere a bel canto szerepekre született perui tenor, Juan Diego Flórez lesz, aki kivételes szépségű hangjával, valamint a legnehezebb részeket is könnyedén megszólaltató, makulátlan énektechnikájával bűvöli el a közönséget. Érdekesség, hogy alig múlt harmincegy éves, amikor hazájában már bélyeget adtak ki az arcképével, az esküvőjét pedig nemcsak a perui elnök, hanem az irodalmi Nobel-díjas író, Mario Vargas Llosa is megtisztelte jelenlétével.

Galéria

picture MET Live - Rossini: HAMUPIPŐKE
Top