Sztárcsinálók rockopera

Sztárcsinálók rockopera

Dátum: 2020.március 15.-15.
Hely: Újpesti Rendezvénytér, Színházterem Budapest

Belépőjegyek

Szombat
14
Már 2020
15:00
Sztárcsinálók rockopera
Szombat
14
Már 2020
19:00
Sztárcsinálók rockopera
Vasárnap
15
Már 2020
15:00
Sztárcsinálók rockopera
Vasárnap
15
Már 2020
19:00
Sztárcsinálók rockopera

A rendezvény leírása

Várkonyi Mátyás – Miklós Tibor
SZTÁRCSINÁLÓK rockopera    
UP Újpesti Rendezvénytér (1042 Budapest, Szent István tér 13-14. )
  
A PS Produkció a Vámpírok bálja, a Sakk és a We Will Rock You musicalek bemutatása után ismét nagyszabású feladatra vállalkozik, az 1981-ben írt első magyar rockoperát, a Sztárcsinálókat tűzi műsorára. A sokszereplős, látványos elemeket tartalmazó darab zenéjét Várkonyi Mátyás szerezte, a szövegét Miklós Tibor írta.

A Sztárcsinálók legendás ősbemutatóját 1981-ben tartotta a Rock Színház hatalmas sikerrel. A darab népszerűsége azóta  töretlen, az 1990-es évektől kezdve több színház vette repertoárjába és nemzetközi színházi fesztiválokra is meghívást kapott. 2020-ban egy friss, korunk elvárásainak megfelelő, izgalmas bemutatóval tér vissza Budapestre a legendás előadás.
A történet az ókori Rómában játszódik, a főszereplő Néró korában, Kr. u. 54-ben kezdődnek az események, Claudius császár uralkodásának utolsó évében, és Néró haláláig tartanak. Az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt felesége, Agrippina Senecával összejátszva megmérgezi, hogy Agrippina első házasságából származó gyermekét, Nérót tegyék meg császárrá. Ők ketten, Agrippina és Seneca a sztárcsinálók, az útban lévők eltakarítói, a következő felkenői, majd megbuktatói. Úgy gondolják, az ifjú császárt bábként irányítva, a háttérből gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat. A költői ambíciókat dédelgető Néró azonban hamarosan felülírja Seneca és Agrippina terveit.

Néró felbukkanása, tündöklése, majd bukása minden korban tanulsággal szolgál. A Sztárcsinálók című rock opera a PS Produkció bemutatásában, az Újpesti Rendezvénytér színpadán, Szente Vajk rendezésében minden generáció számára különleges zenés színházi élmény és kikapcsolódás.

https://sztarcsinalokrockopera.hu

Térképen

Top