Detail info
Close

Madame Pompadour

Madame Pompadour

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

A szezon nagy operett-bemutatójára 2010 áprilisában kerül sor, méghozzá a Szentpétervári Zenés Komédia Színházzal koprodukcióban. A Néva partján hatalmas sikert aratott már Szinetár Miklós rendezésében Leo Fall pikáns, politikával és erotikával átszőtt operettje, a Madame Pompadour, melynek címszerepében Kalocsai Zsuzsa és Fischl Mónika tűnik fel, mellettük pedig Oszvald Marika, Kékkovács Mara, Vadász Zsolt, Vadász Dániel, Csere László, Faragó András, Peller Károly, valamint vendégként Huszti Péter látható.

A komponista számára ez az operett hozta meg a világhírt 1922-ben. A darab pikáns és fordulatos cselekménye Párizsban, XV. Lajos király udvarában játszódik. Valós tény, hogy e történelmi szempontból tehetetlen uralkodó minden energiáját erotikus kalandokba "fektette". Neje mellett számos szeretőt tartott, s mikor az éppen aktuális barátnő 1744-ben - állítólag kellő méreg hatására - elhunyt, őt Madame Pompadour követte őfelsége ágyában. Pompadour akkora hatással volt a királyra, hogy az általában a szép hölgyet meghallgatva döntött a fontosabb államügyekben. Az operett meséje szerint, mikor Lajos vidéki vadászatra utazik, a Madame - hű komornája kíséretében -, természetesen rangrejtve, ellátogat a közismerten közönséges kocsmába, a MŰVÉSZETEK ISTÁLLÓJÁBA, hogy végre az egyszerű néppel - jobban mondva, egy igazi férfival találkozhasson. René d'Estrades gróf ugyancsak rangrejtve van itt, mivel nemrég nősült, és egy röpke időre elszökött hazulról, hogy egy igazi nővel tölthesse az éjszakát. Így hát az igazi nő és az igazi férfi egymásba habarodnak..

Adott tehát egy ma is nagyon aktuális történet, hozzájön Leo Fall szenzációs és fülbemászó melódiákkal teli muzsikája, a remek szereplehetőségek, a látványos jelmezek, díszletek, a kitűnő koreográfia és rendezés. Mindezt a szentpétervári közönség hatalmas ovációval fogadta, reméljük, itthon sem lesz másként...
Top