Detail info
Close

Presidance Company - Hungarythm

Presidance Company - Hungarythm

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Presidance: HUNGARYTHM avagy a „Tánc életre kelt”

Magyarországon eddig egyedülálló művészeti színvonal, lenyűgöző látványvilág és nemzetközi hírnév. Ezt a három célt tűzte ki maga elé a 2008. nyarán alakult Presidance Company.

A Presidance kreatív „agya” és művészeti koncepciójának megalkotója Vári Bertalan nemcsak saját, eddigi tapasztalatait foglalja össze az előadásban, hanem egy Magyarországon eddig ismeretlen - még a külföldi sztárfellépők: Cirque du Soleil, Michael Flatley viszonylatában is egyedülálló produkciót és látványvilágot hozott létre, amely interaktivitásában is felejthetetlen: a nézők az előadás résztvevőinek érezhetik magukat.

A társulat sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy – többek között – meghívást kaptak a New York-i Broadwayre.
A táncosokat a Kerekes Band és a Csík Zenekar zenéjét élőben játszó Anselmo Crew formáció kíséri.

Az előadás díszleteit – a Steven Spielberggel is együtt dolgozó – Szabolcs János és csapata álmodta színpadra.

A Hungarythm a tánc, a zene és a cirkusz elemeit felhasználva invitálja nézőit egy felejthetetlen utazásra, amelyben felvillannak életünk fontos állomásai, bepillantást nyerünk az emberek érzés- és érzelemvilágába, hol könnyek között, hol ámulatba esve, hol pedig nagyokat nevetve ismerünk önmagunkra és látjuk meg saját sorsunkat.

"Mi magyarok semmiben sem különbözünk más nemzetektől, kicsit mégis mások vagyunk," mondja a Hungarythm filozófiájáról Vári Bertalan. Mi is szeretünk táncolni, zenélni, nagyokat mulatni. Mindennapjainkat öröm és bánat, élet és halál tánca járja át. Az évszázadok harca égett zsigereinkbe, így ha nincs kivel, hát egymással harcolunk. Földünket vér és könny áztatta, mégis imádunk nagyokat nevetni és imádunk élni!

Ahogy Vári Bertalan összefoglalja: más ritmust ver a szívünk, más ritmusra jár a lábunk! Ez a Hungarythm.

Galéria

picture Presidance Company - Hungarythm
picture Presidance Company - Hungarythm
picture Presidance Company - Hungarythm
picture Presidance Company - Hungarythm
Top