Detail info
Close

Jailbreak mind

Jailbreak mind

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Fabien Prioville: Jailbreak Mind
a Temps d'Images fesztivál keretében

Koncepció, koreográfia, tánc: Fabien Prioville
Zene: Frank Schulte
Videó: Uli Sigg

Az otaku olyan tízen-huszonéves fiatal, aki kizárólag a mangákból, képregényekből, videójátékokból épített saját virtuális világában életképes. A digitális kor gyermeke. Japánban teljes iparág épül ennek a generációnak a manipulált fogyasztási szokásaira.

Szívük a számítógép surrogásának ritmusára dobban, szóhasználatuk a gépek nyelvezetéhez alkalmazkodik. A társadalmi érintkezési felületeket óvatosan kerülik, hiszen számukra a való világ egy furcsa, elképzelhetetlen, távoli bolygónak tűnik, ahol lépten-nyomon veszélyek és ellenségek leselkednek rájuk.
„A neonreklámjairól és méretes játéktermeiről híres tokiói Akihabara negyedben véres ámokfutás szemtanúi lehettek a vasárnapi vásárlók. A huszonöt éves, magát később »gengszternek« valló Kato Tomohiró egy kisteherautóval hajtott a tömegbe, majd a kocsiból kiszállva túlélőkéssel támadta meg a járókelőket. A férfi ámokfutásának hét halálos áldozata, és tíz sebesültje van." Olvashattuk a hírt 2008 júniusában (www.gamer365.hu).
Fabien Prioville, akit az izgatott, hogy hogyan torzulhat el ennyire a képernyő előtt nevelkedett ember valóságérzék(elés)e, ezt a hírt dolgozza fel szólójában.
Fabien Prioville a kanadai La La La Human Steps társulatánál kezdte pályafutását, majd 1999 és 2006 között a Tanztheater Wuppertal tagjaként Pina Bausch több koreográfiájában szerepelt. Azóta dolgozott többek között Nagy Józseffel és Davis Freemannel is. Koreográfiákat az utóbbi három évben kezdett készíteni. A Jailbreak Mind első önálló, független munkája.

Jegyár 1000 Ft

Top