Detail info
Close

W.A.S.P. - The Return To Babylon Tour 2010

W.A.S.P. - The Return To Babylon Tour 2010

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

The Return To Babylon Tour 2010
W.A.S.P.
Shadowside
 
2010. december. 03. 19:00, Budapest, Diesel

Az 1982-ben alakult W.A.S.P. lelke, motorja Blackie Lawless, aki egész fiatalon csöppent bele a rockzene világába: tizenéves korában a Kiss későbbi gitárosával, Ace Frehley-vel lógott együtt New York utcáin, aztán játszott a New York Dolls-ban, és együtt zenélt a később a Mötley Crüe révén híressé vált Nikki Sixx-szel is. Saját zenekarát az Iron Maiden menedzsere, Rod Smallwood segítségével sikerült csúcsra járatni: a W.A.S.P. az 1984-ben megjelent debütáló nagylemezével vált az amerikai heavy metal egyik meghatározó bandájává.
A W.A.S.P. kezdetben extrém színpadi produkcióival vált hírhedtté: Blackie még példaképein, így például a shock-rockerként ismert Alice Cooperen is túltett, amikor a koncerteken nyers húst dobált a közönség közé, vagy kínpadra kötözött lányokkal állt színpadra. A W.A.S.P. koncertek elmaradhatatlan kellékei közé tartozott Blackie több száz kilós, acélból készült csontváz-mikrofonállványa is.
A komor gondolatok ellenére a W.A.S.P. zenéjének, és Blackie-nek is kitörölhetetlenül része marad a vérbő, életigenlő rock and roll. Az együttes szédült világát jól jellemzi, hogy mind a mai napig nem tették világossá azt, hogy pontosan minek a rövidítése a négybetűs bandanév – mely minden bizonnyal nem az amerikai uralkodó társadalmi rétegre (white anglo-saxon protestant) utal. Felmerült már a "We Are Sexual Perverts" ("Perverz állatok vagyunk"), vagy a "We Are Satan's People" ("Az ördög cimborái vagyunk") is, de biztos választ nem lehet adni, hiszen a kérdésre maga Blackie is csak annyit mondott egy interjúban: "We Ain't Sure, Pal" ("Haver, mi sem tudjuk ám").

jegyár: 5.900.- / november 22-től 6.500.-

Galéria

picture W.A.S.P. - The Return To Babylon Tour 2010
Top