Detail info
Close

Újvilág Passió

Újvilág Passió

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

ÚJVILÁG PASSIÓ

2012. JÚNIUS 8-9. 20.30, KECSKEMÉTI ARBORÉTUM

Jézus Krisztus, a Megváltó szenvedéstörténete az egyik legismertebb témakör az irodalomtörténetben.  A Kecskeméti Katona József Színház most arra vállalkozott, hogy az ismert eseményeket a szabadban, a hagyományokhoz ragaszkodva, ám mégis azoktól kissé eltérő módon mutatja be.
1492-ben az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetes remete rend, a pálos rend százhuszonhat tagja elkísérte Kolombuszt híres felfedezőútján.  A papokat Izabella spanyol királynő rendelte Mátyás királytól azzal a feladattal, hogy tartsák a bátor hajósokban a lelket; valamint hogy később terjesszék a hitet a távoli földrészen, az Új Világban. A magyar pálosok (a „fehérbarátok”) ekként meghatározó szereplői voltak Amerika történetének, úgy is, mint az európai kultúra és műveltség terjesztői. A kecskeméti előadás sajátossága, hogy a pálosok szemszögéből mutatja be az ottani eseményeket, a térítés kezdeti stádiumait.
A kecskeméti Arborétumban megelevenedik tehát a passió.  Kocsis L. Mihály és Cseke Péter szövegkönyve elsősorban az Evangéliumra támaszkodik. A szerzők nemcsak a megközelítés újszerűségével, hanem a látvány-zene-koreográfia egységével is mai, magyar produkció megvalósítására törekszenek.

Reményeink szerint a 2012. június 8 és 9.-i előadásokat több is követi majd, és minden évben, június első hétvégéjén megmutathatjuk nézőinknek a kecskeméti Újvilág Passiót. 

A főbb szerepekben Csémy Balázst, Kőszegi Ákost, Hegedűs Zoltánt, Pál Attilát, továbbá a kecskeméti katona József Színház teljes társulatát láthatják a nézők, a darab rendezője Cseke Péter.

Jegyár: 1800 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1500 Ft.

További információ, kedvezményes szállás lehetőségek, megközelítés

Galéria

picture Újvilág Passió
picture Újvilág Passió
Top