Detail info
Close

Szép nyári nap

Szép nyári nap

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig, Vándorének. Ugye mindenkinek ismerősek ezek a slágerek? A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek sikerzenekara, a Neoton dalairól van szó, melyek nagyszerű alapul szolgálnak a Budapesti Operettszínház és a Pentaton közös nyári premierjéhez!
Igazi bulira készülnek a musical szereplői, akik a hetvenes évek egy forró júliusi napján "önkéntesen" utaznak a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára, építőtáborba. Persze, korán kelnek, sőt még reggeli torna is van, meg munka a paradicsom-feldolgozóban, de leginkább szórakozni akarnak, táncolni-énekelni, egymást ugratni, s megtalálni a szerelmet... A tábor vezetője, a helyi MGTSZ melléküzemágának vezetője, Tóth Antal, s helyettese, Panni néni, az orosztanárnő, éberen figyeli őket. Utóbbi nehéz helyzetbe kerül, mert lánya beleszeret a frissen érettségizett Varga Péterbe, akinek édesapja '56 után disszidált, s aki maga is renitens fiatalnak tűnik... Ám az építőtábor többi lakója drukkol a párnak, hisz' az összes pesti tinédzser egyet akar: egy emlékezetes nyarat! A Szép nyári nap közelmúltunkban nosztalgiázik, s mindemellett egy igazi forró retrobuli!
A történetet Böhm György és Korcsmáros György írta, a dramaturg és a művészeti vezető: KERO®, a koreográfus a Duda Éva, a rendező Somogyi Szilárd. Szereplők: Csengeri Ottília, Csepregi Éva, Csonka András, Dézsy Szabó Gábor, Faragó András, Kerényi Miklós Máté, Náray Erika, Peller Anna, Szabó Dávid, Szerényi László, Szulák Andrea, Sz. Nagy Ildikó, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi.

Top