Detail info
Close

Frenák Pál Társulat: Twins - Ikrek

Nemzeti Táncszínház
Frenák Pál Társulat: Twins - Ikrek

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Frenák Pál Társulat: TWINS - IKREK

A TWINS – IKREK a tánc nyelvén mesél az ikerlét mélyebb rétegeiről, érzéki érveket fölmutatva a tudatalatti kincsestárából. Jeleket és tüneteket szállít analízis helyett, érzelmi delíriumot az egység korszakából, még mielőtt a testvérpár a szép-új-digitalizált világgal találkozott volna. Az alkotó nem keres végső megoldásokat. De hiszi, hogy a szembenézés a föloldhatatlannal nem más, mint a folyamat kezdete.

2006-ban mutatta be Milan című kompozícióját a Frenák Pál Társulat. Az ember méretű marionettfigura, valamint az egyre inkább bebábozódó hús-vér élőlény végteleníthető kettősének ikerdarabja kel életre a 2009-es TWINS –  IKREK-ben.
A TWINS – IKREK a tánc nyelvén mesél az ikerlét mélyebb rétegeiről, érzéki érveket fölmutatva a tudatalatti kincsestárából. Jeleket és tüneteket szállít analízis helyett, érzelmi delíriumot az egység korszakából, még mielőtt a testvérpár a szép-új-digitalizált világgal találkozott volna. Ikercsillagokként köröznek a tér lehámló pályáin, míg elválaszthatatlannak hitt kapcsolatukban végig nem élik az ikrek paradoxonát: hiába az egypetényi közösség, a születés utáni nagy utazás számukra már aszinkronitás, ahol önálló személyiségük egységét kell megtalálniuk. Az alkotó nem keres végső megoldásokat. De hiszi, hogy a szembenézés a föloldhatatlannal nem más, mint a folyamat kezdete.


Rendező-koreográfus: Frenák Pál
Táncosok: MAJOR LÁSZLÓ M.V., VÁRNAGY KRISTÓF
Jelmeztervező: SZABÓ GERGELY
Koreográfia:  Frenák Pál

Az előadás a Nemzeti Táncszínház támogatásával és a Közép-Európa Táncszínház közreműködésével készült.

Az előadás a Frenák Pál Társulat és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

 

Top