A Crüxshadows is fellép a Katatonia előtt

December 16-án lép fel Budapesten a svéd mélabús rockzenekar, a Katatonia. Az eredetileg októberre meghirdetett, de halasztást szenvedett est programja tovább bővül, hiszen az olasz Klimt 1918, valamint a magyar Variola és a P.O.T. zenekarok mellett még egy csapat, az amerikai Crüxshadows is fellép majd az újpesti Ady Endre Művelődési Központban.

Rossz tréfát űzött októberben az Egyesült Államok nagykövetsége a svéd Katatonia zenekarral: a budapesti és belgrádi koncertje után egy hónapos USA-turnéra induló csapat útleveleit adminisztratív okokból bent tartották a stockholmi nagykövetségen, így az együttes kénytelen volt decemberre halasztani a két közép-európai koncertet. A koncert végül december 16-ára került át, s ezen az estén a rajongók változatlan jegyárért cserébe kapnak még egy koncertet, hiszen az októberi felálláshoz az amerikai Crüxshadows is csatlakozik, mely a világ egyik legismertebb darkwave-electro zenekara. Az est programja egy különleges performansszal is kiegészül: a dekadens darabjairól ismert Art Macabre Társulat két tagja adja elő a - főzenekar egyik dalához szorosan kapcsolódó - 'Search For Identity' című darabot, amelyet a társulat a 2007-es Szóló-Duó Kortárs Táncfesztiválra is benevez majd.

Hegedű, szintetizátorok és az alapító frontember, Rogue hangja, karizmája - no meg talán a frizurája - a titka az 1992-ben, Floridában alakult The Crüxshadows együttesnek, mely a még ma is létező darkwave zenekarok között a legnagyobbnak számít: legutóbbi maxijuk, a 'Sophia' például a Billboard ranglistájának első helyén debütált. Az együttes - weboldalukon is meghallgatható - könnyed dalai a klubok elektromos tánczenéihez szokott fülnek sem idegen, így a táncoló publikum állandó tartozéka a Crüxshadows koncertjeinek, csakúgy mint a csapat rendes tagjainak számító, dekoratív - hogy ne mondjuk: provokatív - külsővel megáldott táncoslány-páros. Persze a Crüxshadows-nak rengeteg tinirajongója is van, ami inkább Rogue-nak köszönhető.. 2004-es, legutóbbi budapesti koncertjükön is masszív tömeg fogadta őket a Kultiplexben, ahol az éneklés mellett tánctudását is bemutatta a frontember, méghozzá - köszönhetően a wireless mikrofonnak - a színpad és a nézőtér legkülönbözőbb pontjain, elvegyülve a lelkes publikum soraiban.

A színpadról lemászkálás ezúttal valószínűleg nem megy olyan könnyen Rogue-nak, hiszen az újpesti Ady Endre Művelődési Központ tágas színháztermében egy nagyjából 120 cm magas színpad található, így mindenki jól láthatja majd a hazai Variola és a P.O.T. felvezető produkcióját, majd az őket követő olasz Klimt 1918, a Crüxshadows és végül a Katatonia koncertjét. A színvonalas szórakozást két büfé, ruhatár, valamint a Negative Art által biztosított hang és fénytechnika biztosítja majd a helyszínen, amelyet könnyedén megközelíthetünk a hármas metró segítségével, hiszen az újpesti végállomástól alig száz méterre található az épület.

A koncert után sem lesz gondja annak, aki a városban ragad, vagy egyszerűen csak nincs kedve hazamenni, hiszen az LD-50 gárdájának három tagja, Skin, Bence és Heretic biztosítja majd a reggelig tartó afterparty zenéit. Az egész estés programra jegyet válthatunk országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, továbbá ezen a weboldalon.

Tudnivalók:
2006. december 16., szombat 18.00 óra
Budapest, Ady Endre Művelődési Központ (IV. Tavasz u. 4., a 3-as metró újpesti végállomásánál)
Katatonia, The Crüxshadows, Klimt 1918, Variola, P.O.T. koncertek
Performansz: Art Macabre - Search For Identity (Szinopszis: "Két testben egy lélek, vagy fordítva?")
Afterparty: Skin, Bence, Heretic (LD-50)
Belépő: 5000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.negativeart.hu
http://www.katatonia.com/
http://www.cruxshadows.com/
http://www.klimt1918.com/
http://www.pot.hu/
http://www.adymk.hu

Top