Ági 50 és Sziámi-film az Almássy-n

Idén utoljára az Almássy Téri Szabadidőközpontban hallgathatjuk meg a Kontroll Válogatás koncert programját, mely nosztalgiamentes emlékezés a Kontroll Csoport 25 évvel ezelőtti megalakítására, melyet ezúttal a Kontroll Gyerekek koncertje, valamint Müller Péter Sziámi 1981-es filmje egészíti ki.

Az Ági 50 - Kontroll Válogatás sorozat eredetileg afféle évfordulós ötletként indult: Bárdos Deák Ágnes, Farkas Zoltán és Újvári János éppen 50 évesek voltak, a legendás Kontroll Csoport pedig 25 évvel korábban, 1980. szilveszterén adta első koncertjét Wahorn András pomázi házának "pajtájában". Az évforduló alkalmából újra megjelent a Kontroll Csoport eddig egyetlen stúdiófelvétele az 'Ezerkilencszáznyolcvanhárom' is.
 
Ági - aki a Kontroll Csoport 1983-as feloszlása óta többek között a Sziámi-sziámiban, ill. az Ági és a fiúk névre hallgató zenekarban szerepelt - eredetileg 50 fellépést tervezett a sorozat részeként, s az idei utolsóra december 30-án, az Almássy Téri Szabadidőközpontban kerül majd sor. A programban a múlt és a jövő egyaránt megjelenik, hiszen megtekinthetjük Müller Péter Sziámi 1981-es, 'Mi jut eszedbe az énekesnőről?' című vizsgafilmjét is, melyben többek között Kistamás László, az egykori Trabant zenekar tagja, Vető János, valamint az URH-s Kis Laci is feltűnik, a főszerepben pedig Ági (25) látható.

Láthatóak lesznek még Ági Sziget TV-s dokumentumfilmjei, melyekben Menyhárt Lajos és Pajzs Miklós is felbukkan, a jövőt pedig a Kontroll Gyerekek produkciója képviseli majd: Hajnóczy Ábel, Hajnóczy Soma, Lehoczki Botond, és Müller Anna is bemutatkozik zenekarával. A programok után DJ Joé underground zenei összeállítására táncolhatjuk végig az este hátralévő részét.

Az előszilveszteri Ági 50 estre jegyek már kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.

Ági 50 - Kontroll Válogatás
2006. december 30., szombat 20.00 óra
Budapest, Almássy Téri Szabadidőközpont
Belépő: 1000 Ft, a helyszínen 1500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.kontroll-csoport.hu
http://www.almassy.hu

Top