U.F.O. és Scorpions Szlovákiában

Európai turnéra indul márciusban az UFO, az ősi, tradícionális rockzene egyik ma is aktív képviselője. Az idén 37 éves brit zenekar ugyan nem tervez magyarországi fellépést, a hazai rajongóknak azonban mégsem kell messzire utazniuk a legendás csapat koncertje kedvéért, hiszen március 9-én Pozsonyban szerepelnek. Egy másik rocklegenda, a Scorpions is tiszteletét teszi északi szomszédunknál: a német zenekar június 16-án játszik majd a szlovák fővárosban.

Az 1970-ben megalakult UFO ma már tagadhatatlanul része a rockzene történelmének, s egyike a tradícionális, ősi rockzene utolsó aktív képviselőinek. Az UFO története kevésbé volt viharos, mint a nagyobb hírnévre szert tett kortársaié (Deep Purple, Black Sabbath), s ez a nyugalom egy kiegyensúlyozott, még ma is remekül működő zenekart kovácsolt össze, így az együttes nem csak múltjából él, hanem még ma is aktívan alkot: The Monkey Puzzle című 2006-ban megjelent albumuk frissessége bizonyítja, hogy a nagy öregekkel a 21. században is számolni kell. Phil Mogg, Pete Way, Paul Raymond, Andy Parker, és a fiatal, három éve csatlakozott gitáros, Vinnie Moore március 9-én lép színpadra Pozsonyban, a Divadlo Arénában.

Júniusban a Scorpions látogat majd Szlovákiába. A veterán német csapat az eddigi információk alapján csak néhány koncertet ad 2007 első félévében: Kanada, Oroszország, néhány balti állam és a Feröer-szigetek mellett Pozsonyban is szerepelnek majd, június 16-án, az Incheba Expo Arénában.

Mindkét koncertre már most, itthonról megválthatjuk belépőnket, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon. Az utazásra luxus színvonalú, néhány ezer forintba kerülő lehetőséget nyújt a Cseh és Szlovák Utazási Iroda buszjárata.

Tudnivalók:
2007. március 9., péntek 20.00 óra
Pozsony, Divadlo Aréna
UFO koncert
Belépő: 799, 1200, 1600 SKK (kb. 6000, 9000, 12 000 Ft)

2007. június 16., szombat 20.00 óra
Incheba Expo Aréna
Scorpions koncert
Belépő: 990, 1190 SKK (kb. 7300, 8800 Ft)

Kapcsolódó weboldalak:
www.cseh-szlo.hu
http://www.the-scorpions.com
http://www.ufo-music.info
http://www.divarena.sk
http://www.incheba.sk
Top