Soilwork, Caliban és Dark Tranquillity az Eastpak Antidote Turnén

Október 1-én, Nagy-Britanniából indult el az Eastpak Antidote turné, mely valamivel több mint egy hónap alatt söpör majd végig Európán. Idén a kontinens négy legtökösebb rockbandája, a Caliban, a Soilwork, a Dark Tranquillity és a Sonic Syndicate ugrik neki az öreg kontinensnek, s az Antidote turnék történetében most először Budapest is szerepel a célpontok között: a bandák október 21-én az A38 hajón állítják vigyázzba a pihenő nyakbiccentő izmokat.

Az Antidote Tour-t az Eastpak, a Vans és a The Agency Group hívta életre, hogy minden évben bemutassanak néhányat a legizgalmasabb élőzenei produkciók közül - magas színvonalú zenei élményt nyújtva olyan helyszíneken, amik elég hangulatosak ahhoz, hogy a közönség is úgy érezze: igazán része a bulinak. Az eddig lebonyolított évadok valóban jól sikerültek, így a magyarországi közönség is nagyon várta már, hogy a turné hazánkba is eljusson.

Idén megvalósul a budapesti koncert, hiszen a nyugat-európai állomások és Prága mellett végre a magyar főváros is szerepel a menetrendben: október 21-én az A38 hajóra érkezik a német Caliban, továbbá a svéd Soilwork, a Dark Tranquillity és a Sonic Syndicate. Ezek a bandák akár egymagukban is képesek megtölteni egy klubot, így kétségünk sem lehet afelől: hatalmas tombolás várható közös koncertjükön, hiszen szinte sosem lehet ilyen kaliberű zenekarokat együtt látni.

Aki ott volt a Soilwork legutóbbi fellépésein, annak a fenti kijelentést nem kell bizonygatni. Stabbing The Drama című albumuk megjelenése, azaz 2005 óta az egész világot bejárták, többek között a tengerentúli Ozzfesten is szerepeltek. A dallamos death metal csapat most megjelenő új albuma, energikus dalai és Bjorn 'Speed' Strid káprázatos énekhangja a legkeményebb hallgatót is letaglózzák, így a hajó bendőjében található koncertteremben is elemésztő élményre készülhetünk.. Nem lesz ez másként az idén 10 éves Caliban esetében sem: a német csapat eleinte inkább hc körökben mozgott, de - a Cataract vagy a Heaven Shall Burn mellett - egyike azon gárdáknak, melyek egyre metalosabb hangzásukkal egyfajta átjárót teremtettek a két műfaj között, s ma már mindkét színtéren elismertek.

A Dark Tranquillity-t sem kell bemutatni: a '90-es évek elején alakult együttes kortársaival együtt teljesen új stílust hozott létre a death metalon belül, ami "Göteborgi Hangzás"-ként, dallamos death metalként vált ismertté. A műfaj svéd mesterei hazánkban már többször bizonyítottak, az A38 hajó gyomrában tartandó exkluzív koncertjük pedig igazi ajándék lesz a legfanatikusabb rajongóknak.

A Sonic Syndicate a jövő reménysége, hiszen a Nuclear Blast 2005-ös tehetségkutatója révén vált ismertté: a svéd gárda 1500 induló közül került ki győztesként, és többek között az In Flames mestere, Anders Fridén is az új nemzedék legígéretesebb csapatának nevezte őket.. éppen ezért érdemes lesz időben érkezni október 21-én az A38 hajóra, no meg azért is, hogy biztosan bejussunk erre a monstre bulira: elővételes jegyek még kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, és ezen a weboldalon.

The Eastpak Antidote Tour presented by Vans
2007. október 21., vasárnap 19.30
Budapest A38 hajó
Soilwork, Caliban, Dark Tranquillity, Sonic Syndicate koncertek
Belépő: 5500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.livesound.hu/
http://www.antidotetour.com/

http://www.soilwork.org/

http://www.calibanmetal.com/

http://www.darktranquillity.com/

http://www.sonicsyndicate.com/

http://www.a38.hu


Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/soilwork
http://www.myspace.com/caliban

http://www.myspace.com/dtofficial

http://www.myspace.com/sonicsyndicate

Top