Danny Cavanagh ismét Magyarországon

Január elején szokásához hűen ismét hazánkba érkezik Danny Cavanagh, a brit Anathema zenekar vezetője. Danny ezúttal két kedvenc magyarországi városát ejti útba: a fővárosban 8-án, Szegeden pedig 9-én ad majd egy-egy exkluzív hangulatú akusztikus koncertet - magyarországi barátainak, Anathema - rajongóknak, és bárkinek, aki a szép zenére fogékony.. hiszen Danny saját dalai mellett Pink Floyd, Beatles, Radiohead, Depeche Mode, Led Zeppelin, vagy éppen Iron Maiden klasszikusokat is előad akusztikus gitárja és elektromos zongorája segítségével.

Az már biztos, hogy Liverpool második leghíresebb zenekarának vezetője, Danny Cavanagh előszeretettel ruccan ki telente a ködös Albionból hazánk havas tájaira.. hiszen csakúgy mint tavaly és azelőtt (és korábban is), ezúttal is Budapestre, majd másnap Szegedre látogat az Anathemából ismert énekes - gitáros - dalszerző, hogy saját szerzeményeit exkluzív hangulatú, akusztikus koncertteken adja elő. Szólóestjeinek rendszeres látogatói ma már személyes ismerősként köszöntik Danny-t, aki ezúttal egymagában érkezik majd.

A fővárosi helyszín a már megszokott After Music Club, mely a Blaha Lujza tér közelében található, míg Szegeden a JATE Klub látja vendégül Danny-t. A program hasonlóan alakul a korábbiakhoz, vagyis az Anathema dalok akusztikus verziói mellett régi klasszikusok is előkerülhetnek, Beatles-től a Pink Floydig, illetve nagyjából bármi, ami Danny-nek éppen eszébe jut.. a korábbi koncerteken rögzített dalokat itt hallgathatjuk meg. A budapesti koncerten egy hazai vendégzenekar, a Kontrollzé is hallható lesz.

Danny zenekara, az Anathema amúgy igen sikeres éven van túl, hiszen az utolsó két hónapban a Porcupine Tree-vel turnézták végig Európát. A magyarországi koncertek előtt pár nappal Danny Hollandiában szerepel majd egy szintén exkluzív fellépésen: Anneke van Giersbergennel, a Sziget Nagyszínpadát is megjárt The Gathering egykori énekesével ad közös koncertet. A magyarországi koncertekre jegyek korlátozott számban még kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon, ahol HOMEticket szolgáltatásunknak köszönhetően otthoni jegynyomtatás is választható.

Danny Cavanagh akusztikus estjei
2008. január 8., kedd 20.00 óra
Budapest, After Music Club (ex-Marco Polo Club, Bp., VII. nyár u. 6.)
Előzenekar: Kontrollzé
Belépő: 3000 Ft

2008. január 9., szerda 20.00 óra
Szeged, JATE Klub
Belépő:1500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.negativeart.hu
http://www.anathema.ws

http://www.myspace.com/anathema

Top