Miss Saigon: monumentális előadás Sopronban

Sztárszereposztás a Budapesti Operettszínház és a soproni MKB Musical Aréna közös produkciójában! 2011. augusztus 19-20-21-én kel új életre Claude-Michel Schönberg legendás musicalje, a Miss Saigon a hatalmas soproni szabadtéri színpadon. A két férfi főszerepet Dolhai Attila és Feke Pál alakítja KERO® rendezésében. Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, valamint kezelési költség nélkül ezen a weboldalon.

„A musical, amely már legenda” – hangzott a Newsweek kritikája alig néhány héttel a Miss Saigon 1989-es premierje után. S valóban, nem tévedtek, Claude-Michel Schönberg műve több tízezerszer ment szerte a világon. „Musicalek jönnek és mennek, de ez a darab maradandó” – írta a Sunday Times, s az újságírónak igaza lett, hiszen a Miss Saigon a tíz leghosszabb ideje játszott zenés előadás között van.

Magyarországon is a műfaj történetének egyik legfontosabb állomása az 1994-es szegedi szabadtéri, majd operettszínházi premier – Kerényi Miklós Gábor-KERO® rendezésében, a musicalnek itthon is kultusza alakult ki, nem véletlen tehát, hogy a Budapesti Operettszínház és az MKB Musical Aréna most szabadtéren kelti új életre a legendát 2011 nyarán Sopronban – sztárszereposztásban. A produkció ezt követően, a 2011/2012-es évadban a Nagymező utcai teátrum repertoárjára kerül.

Két musicalsztár már biztos színpadra lép a Miss Saigon gigantikus előadásában: Christ, az amerikai katonát Dolhai Attila, míg jó barátját, Johnt Feke Pál alakítja. Ők ketten most először láthatók egy színpadon, egy produkcióban! A Miss Saigon egyébként Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operája alapján készült. Egy kudarcra ítélt románcot ír le a hetvenes évekbeli Saigonban, a vietnami háború idején. A musicalt állítólag egy fénykép ihlette, amit Schönberg véletlenül talált egy újságban. A fotón egy vietnami édesanya látható, amint éppen elköszön lányától a Tan Son Nhut Légibázison, aki az Egyesült Államokba utazott édesapjához, az egykor Vietnamban szolgált amerikai katonához, mert az jobb életkörülményeket tudott gyerekének biztosítani. Schönberg az édesanyának ezt a tettét úgy nevezte el, mint a „végső áldozat”, amely aztán a darab központi gondolata lett.

Lenyűgöző látvány – különleges, Puccini-idézetekkel teli muzsika – remek hangzás – élő zenekar – több száz közreműködő – helikopter-invázió – sztárszereplők!
Miss Saigon 2011 augusztusában, szabadtéren, Sopronban!



Kapcsolódó weboldalak:
Miss Saigon belépőjegyek a soproni előadásokra országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Miss Saigon belépőjegyek a soproni előadásokra az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással
Top