Kanon x Kanon koncert Budapesten

Az idei évben talán utoljára lehet részünk egy igazi, hamisítatlan japán koncert-különlegességben: november 9-én a Kanon x Kanon varázslatos duója érkezik a budapesti Club 202 színpadára, hogy egy felejthetetlen élménnyel gazdagítsa a kilátogatókat – sőt, a kifejezetten a magyar rajongóknak készült videóüzenet már az olvasókat is elbűvöli.

Különleges videóüzenetet küldött a magyarországi rajongóknak a hamarosan Budapesten fellépő Kanon x Kanon zenekar: http://youtu.be/h7WAzbQWFg0

Talán a fenti felvételből is érződik, hogy a formáció bemutatása nem egyszerű feladat, hiszen a sokszínű, néhol elvont japán zenekultúrához viszonyítva is egyedi előadókról beszélhetünk, akik nem mindennapi módon nyűgözik le a hallgatóságot, és munkásságuk értékelése egyúttal feltételez némi jártasságot a japán kultúrában is. A duót egy Kanon Wakeshima nevű csellista lány (akinek a Kanon a keresztneve) és az AnCafe basszusgitárosaként ismert Kanon alkotja (aki egyébként fiú, és eredetileg Sano Shinya-nak hívják). Kanon Wakeshima már 3 éves korában megbarátkozott a csellóval, így hangszeres tudása megkérdőjelezhetetlen; mellette angyali hanggal is rendelkezik. Nem is csoda, hogy Mana (a Malice Mizer egykori sztárja) is felfigyelt rá és egyengette az útját. Bemutatkozó kislemezük 2010 novemberében jelent meg Calendula Requiem címmel és rövidesen egy népszerű anime sorozat, a Shiki betétdalaként tette őket közismertté. A klipből itt láthatunk egy részletet: http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150303055432250

Második kislemezük folytatta a sort, hiszen az idén nyáron kiadott Koi no Doutei a „30-sai no Hoken Taiiku” nevű anime, azaz japán rajzfilmsorozat betétdalává vált (ami egyébként egy 30 feletti szűz egyetemista első szerelmi kalandjait meséli el). Ebből már egyértelműen látszódik, hogy különös vonzalmat éreznek az anime sorozatok világa iránt és a vizuális kifejezés is kulcsfontosságú szerephez jut náluk. Ahogy szokták is mondani: valahol a 2 és a 3 dimenziós világ között vannak félúton, pont mint amikor a valódi és az anime-világ találkozik. A zseniális dalok mellé természetesen kellőképpen felépített élő fellépések is dukálnak: júliusban adott első amerikai koncertjüket elsöprő sikerként könyvelhetjük el.

Szerencsére az európai rajongóknak sem kell sokat várni az együttesre, hiszen novemberben kezdik meg első turnéjukat a kontinensen, aminek keretében hozzánk is ellátogatnak. A párost a Club 202 színpadán nézhetjük meg november 9-én. Az eseményre belépőjegyünket megvásárolhatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon is.

A Concerto Music bemutatja:
2011. november 9., szerda 18.00 óra
Budapest, Club 202
Kanon x Kanon koncert
Belépő: 4500 Ft.

Kapcsolódó oldalak:
Jegyek a Kanon x Kanon koncertre országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Kanon x Kanon koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top