Republic: januári télűző koncert Budapesten

A Republic már januárban nekimegy Tél Tábornoknak: az együttes január 21-ére télűző nagykoncertet hirdet a budapesti Club 202-be.

Az együttest 1990. február 23-án alapították a halak jegyében, innen eredeztethető az a kishal is, ami hamar a Republic összetéveszthetetlen emblémájává vált. Még ebben az évben megjelentették első nagylemezüket Indul a mandula!!! címmel, ami országosan is ismertté tette a nevüket. Az említett album első dala, a Neked könnyű lehet máig állandó koncertnyitóként szerepel a repertoárjukban. Az együttes összetartását jól mutatja, hogy a felállás ’91 óta semmit sem változott, hiszen legjobb barátok alkotják a zenekart, így a zenei összeszokottság is megkérdőjelezhetetlen.

A Bódi László (alias Cipő - ének), Boros Csaba (basszusgitár), Patai Tamás (gitár), Tóth Zoltán (gitár, zongora) és Nagy László Attila (dob) felállású zenekar így kommentálja eddigi páratlan pályafutásukat: „Az elmúlt 20 évben minden megtörtént velünk, amit szerettünk volna, amire vágytunk, néha több is.” És valóban: az ország egyik legnagyobb és legkitartóbb törzsközönsége sorakozott fel mögéjük és a több hazai könnyűzenei rekordot is ők tartanak. Sőt, a tagok 2010-ben Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét is megkapták.

Az évek során megannyi felejthetetlen számmal örvendeztették meg a hallgatóságot. Szinte lehetetlen ezek közül csak néhányat kiemelni, de ki ne emlékezne olyan páratlan dalokra, mint a Repül a bálna, Szeretni valakit valamiért, A 67-es út, Ha itt lennél velem, Szállj el, kismadár vagy a 16 tonna fekete szén.

A legnagyobb régi slágerek mellett természetesen az idén megjelent új albumról is (Miért, maga bohóc?) várhatók majd dalok. A télűző koncertet a Club 202-ben nézhetjük meg január 21-én, jegyünket pedig megvásárolhatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon - itt az otthoni jegynyomtatás kényelmes és kezelési költség nélküli lehetősége is adott.

A Club 202 bemutatja:
2012. január 21., szombat 20.00 óra
Budapest, Club 202
Republic koncert
Belépő: 2400 Ft elővételben, 2900 Ft a koncert napján

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a Republic koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Republic koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top