Justin Sullivan: a New Model Army csavargója a Gozsdu Manó Klubban

Február 21-én ismét Budapestre érkezik a New Model Army énekes-gitárosa, Justin Sullivan, hogy barátjával és zenésztársával, Dean White-tal adjon közös koncertet hazai követői számára. A koncert - a néhány évvel ezelőtt a Fekete Zaj Fesztiválon tartott fellépéshez hasonlóan - a két zenész exkluzív akusztikus estje lesz, melyhez remek helyszínt biztosít a Gozsdu-udvarban található Gozsdu Manó Klub.

Az elmúlt években Justin Sullivan időről időre tiszteletét teszi Magyarországon is: 2008-ban a Ráday Klubban, egy évvel később a Fekete Zajon a Mátrában, 2010-ben pedig az A38 Hajón tűnt fel, hol legendás zenekara, a New Model Army élén, hol pedig csak egy szál gitár és zenésztársa Dean White társaságában. A 2012-es évben éppen ez utóbbi felállás van soron, így a közönség ezúttal Justin saját szerzeményeire és a legnagyobb NMA slágerekre számíthat majd a helyszínül szolgáló Gozsdu Manó Klub alagsori koncerttermében.

A Deák tértől pár perc sétával megközelíthető Gozsdu Manó Klub legalább olyan jó választásnak tűnik helyszínként, mint két éve a Mátra meghitt természeti környezetében található Fekete Zaj Fesztivál színpada. A Gozsdu-udvarban található pub földszintjén található hangulatos bár kanapéival, asztalaival remek lehetőséget biztosít a ráhangolódásra egy jó ital elfogyasztása mellett, mielőtt az egy szinttel lejjebb lévő koncerthelyiségben kezdetét venné a műsor.

A koncertnek különös jelentőséget ad, hogy Justinék egy nemrég történt elemi csapás ellenére is vállalták az európai turnét. A zenekar bradfordi bázisán, a Millben ugyanis Karácsony éjszakáján tűz ütött ki, így a próbaterem és a stúdió jelentős része megsemmisült, számos szeretett és régi hangszerrel együtt, komoly anyagi és helyrehozhatatlan eszmei kárt okozva.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy volt biztosításuk, és hogy a turnékon használt eszközök jó része néhány karácsony előtti fellépés révén még a szállítódobozokban állt, így azok egy része megmenekült – még a zenekar is meglepődött, amikor teljesen eldeformálódott, szétolvadt szállítókonténerekből szinte épen húzott ki néhány füstszagú, kissé elázott, de amúgy még használható erősítőt. A kidobásra szánt, elszenesedett berendezések végül öt konténert töltöttek meg, és a tető is beszakadt, de a Mill közössége már megkezdte a károk közös helyreállítását, és a New Model Army rajongók rengeteg felajánlással próbálják segíteni a mielőbbi talpra állást.

A Negative Art Prod bemutatja:
2012. február 21., kedd 20 óra
Budapest, Gozsdu Manó Klub (Gozsdu-udvar, Király u. 13.)
Justin Sullivan and Dean White (New Model Army) koncert + vendég
Belépő: 3500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek Justin Sullivan koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Justin Sullivan koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top