Primal Fear és Brainstorm koncert Budapesten

A Primal Fear elszántsága és eltökéltsége a fémzenék világában páratlan: sorra szállítják roppantul karcos, metal himnuszokkal töltött lemezeiket. Idén az Unbreakable címre keresztelt anyaggal ajándékozták meg közönségüket. A szintén német Brainstormmal közös turnén érkeznek a budapesti Club 202-be április-4-én, hogy a Palace zenekar felvezetésével ösztökéljék a magyar rockertársadalmat némi hajrázásra.

Ha a német vagy akár az egész európai metal életről esik szó, megkerülhetetlen a Primal Fear neve. A Gamma Ray ex-vokalistája, Ralf Scheepers és Mat Sinner basszusgitáros - mint Németország talán két legelismertebb metal zenésze - 1997-ben egyesítették erejüket, létrehozva a zenekart. Rögtön az első lemezt óriási érdeklődés kísérte, a zenekarért versengtek a kiadók, mígnem 1998-ban megjelent a debütáló album, világszerte óriási sikert aratva. Rögtön a Running Wild és a Hammerfall társaságában álltak neki koncertezni, a power metalt kedvelők hamar befogadták az új zenekart, hiszen hitelességük megkérdőjelezhetetlen.

A Primal Fear őszintesége és tagsága természetesen csak fél sikert jelentene, ha nem írnának rendkívül erős dalokat. A jól bevált receptjük szerencsére újra és újra működik: a horzsoló riffek (dallamos szólókkal tarkítva), Ralf Scheepers jellegzetes éneklésével kiegészítve. A frontember hangja koncerteken szinte mennydörgésként zúdul végig a közönségen, páratlan élményt nyújtva. Nem véletlenül hasonlítják őket sokszor a Judas Priesthez, a világ egyik leghatalmasabb metal zenekarához. Újdonsült videóklipjük kellő tanúbizonyságot ad arról, hogy mennyire hűek máig a gyökereikhez; a koncerten együtt is elénekelhetjük majd az alábbi nótát, hiszen mindannyian tudjuk, hogy „a rosszfiúk feketében járnak”: http://youtu.be/GptMvBrchkw

Igen illusztris turnévendég érkezik Ralf Scheepersékkel: az 1989 óta működő Brainstorm legénységét aligha kell már bemutatni a német power metal felé kacsintgató metalosoknak - Magyarországon is többször bizonyítottak, kivétel nélkül óriási sikerrel. Az Andy B. Franck énekes vezette csapat legutóbbi albuma tavaly ősszel jelent meg On The Spur Of The Moment címmel, és az In These Walls című nótához már egy videó is készült: http://youtu.be/RgjcYEc2qWs

A bemelegítést elvállaló Palace sem lóg ki a sorból: a szintén németországi csapat is tradicionális metalban utazik. Az igazi népünnepélynek is tekinthető bulira a Club 202-ben kerül sor április 4-én, jegyeket megvásárolhatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá kezelési költség nélkül a www.ticketportal.hu oldalon.

A Concerto Music bemutatja: The Metal Nation Tour 2012
2012. április 4., szerda 19.00 óra
Budapest, Club 202
Primal Fear, Brainstorm, Palace koncertek
Belépő: 3900 Ft elővételben, 4900 Ft a koncert napján

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a Primal Fear koncertjére országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Primal Fear koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top