13. Hegyalja Fesztivál: jegyek kezelési költség nélkül!

A Borsodi Hegyalja Fesztivál Tisza-parti élménycsomagjába újabb fellépők kerültek a világörökségi túrák, az evezés, az extrémsport show-k, a Tisza-parti strandolás, a hűsítő Furmint-fröccsök mellé. Az örök fiatalság zenei forrása a Hegy’en tör fel: a tavalyi „Scooter-őrület” után több ezernyien tombolhatnak a halhatatlan és minden generáció számára himnuszként élő Forever young-ra, amikor színpadra lép a német poplegenda, az ALPHAVILLE. Az új generáció képviseletében érkezik az amerikai SET YOUR GOALS, új albumát hozza a NEMJUCI, jön még többek közt a FRESHFABRIK, az örök kedvenc ALVIN ÉS A MÓKUSOK, a szlovák punkalapvetés KONFLIKT, a tavalyi koncert után visszakövetelt olasz HELIA, az ANIMA SOUND SYSTEM, a VAD FRUTTIK, a MAGASHEGYI UNDERGROUND, PÉTERFY BORI & LOVE BAND, a DEPRESSZIÓ, a BЁLGA, az EDDA MŰVEK, és idén is a BEATRICÉVEL nyit a fesztivál. A zenéken túl a pénztárcabarát árak, a félárú vonatjegy, a kényelmes környékbeli szállások, a hűs hegyaljai pincék mind hozzá tartoznak a megzenésített nyaraláshoz.

A Hegy’en a megzenésített nyaralás mellett az örök fiatalság titka is várja idén a fesztiválozókat. A nem csak korosztálytól, de zenei preferenciától függetlenül is világkedvenc német Alphaville fedi ezt fel, hiszen a csapat tagjait a közös munka, közönségüket fellépéseik és örök érvényű zenéjük tartja fiatalon és kovácsol belőlük egy nagy, zeneimádó közösséget. A ’82-ben Forever young néven alakult, később nevet váltó, Marian Gold vezette banda slágereit a tavalyi Hegy’ nagyszínpados Guano Apes és a rap gigász Jay Z is feldolgozta már.

De a külföldi fellépők sorának még itt sincs vége: a kaliforniai Set Your Goals is zúz a Hegyalján. A melodikus HC-t, popos punkot játszó csapat a fellépések mellett 2010 óta folyamatosan dolgozott új albumán, a Burning at both ends-en, amiről a megjelenés előtt időről-időre közzétettek egy-egy számot, legutóbb például az I’ll walk it off címűt. A koncerten a közönség nem hiába követeli majd tőlük az új zenéket, a régen várt album végre megjelent. Olaszországból jön a Helia, akik tavaly akkora bulit csináltak a fesztiválon, hogy a közönség visszakövetelte őket.

A Nemjuci nemrég adta ki – az elsőhöz hasonlóan – cím nélküli második lemezét, amire a hegyaljások a Tisza partján ugrálhatnak majd versenyt az energiabomba Németh Jucival. Babaszünet után és szülinapozni tér vissza a Hegy’re Péterfy Bori, és persze a Love Band is vele tart. Bocskor Bíborka a Magashegyi Underground élén varázsolja el a fesztiválozókat, Prieger Fanni beindítja az Anima Sound System bulimotorját, Binder Laura pedig a Dalriada rajongóit vadítja a színpadról. Jön a FreshFabrik, a Vad Fruttik, a Magna Cum Laude, a Fish!, a Depresszió, az Alvin és a Mókusok, a Rómeó Vérzik, a klasszikusok közül az EDDA Művek és a Beatrice, az őrületért Bёlga felel a 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon.

Zenétől a lángosig: teljes ellátás, most last minute áron
A világörökségi környezetben megrendezett fesztivál a bikinis csajok, a napbarnított sportolók, jó pasik lelőhelye – a legemlékezetesebb nyaralás helyszíne. Júliusban ide érkezik az Enter Shikari, a Pendulum, az Everlast, a Skindred, a Stereo MC’s, a Biohazard, a többi hegyaljás világsztár is, kedvenc magyar zenészekkel együtt. A zenék legjobb kísérője a jéghideg Furmint-fröccs, amiből a kínálatot a fesztiválon és a környékbeli borospincék hűsében is érdemes végigkóstolni. A fellépők és az új szerelmek mellett a táj is hívogató: izgalmas túrák várják a fesztnyaralókat, bicajon, kenuval és gyalog is. Ezen a nyaraláson senkinek nem kell visszafognia magát: az étel- és italárakat a szervezők a hegyaljások pénztárcájához igazították, így a friss, omlós lángosok bőven adnak majd energiát a koncerteken való tomboláshoz. A Hegy’re utazás sem terheli le a költségvetést, a MÁV 50%-os kedvezményt biztosít a hegyaljásoknak.

Borsodi Hegyalja Fesztivál – a szerencsés tizenhármas 
A Hegy' az a hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék és a legjobb társaság mellé mindkettőt megkapod. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeid a világörökség részévé válnak. Július 18-22. között, 13. alkalommal élvezhetik a hegyaljások a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Ha unod már a semmibe tartó világvége jóslatokat, ott a helyed a Lucky 13 Hegy'en, hiszen a 13. garantáltan életed legszerencsésebb Hegyalja Fesztiválja lesz.

A 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon mindenki ott lesz, aki számít: Rakamaz-Tokaj az elmúlt 13 év alatt az egyetemisták, a menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozóhelyévé vált. De persze a keleti oldal legnagyobb nyári fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépők mellett idén is itt lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhatsz. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon együtt készítheted a halászlét, vagy együtt sörözhetsz, Furmint-fröccsözhetsz a kedvenc íróddal, énekeseddel. De sőt, a Lucky 13 Hegy'en idén még az is megtörténhet, hogy főzhetsz annak a fellépőnek vagy akár annak a srácnak / lánynak, akit az elmúlt években csak messziről istenítettél.
Több mint 200 fellépő, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. A megzenésített nyaralás Rakamaz-Tokajban a színpadokon és a színpadok előtt is vár.

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek a Hegyalja Fesztiválra országszerte a Ticketportal jegyirodáiban
Hegyalja jegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top