Accept: ismét Budapesten a heavy metal nagy visszatérői

Minden idők egyik legütősebb visszatérése, és az aktuális évtized eddigi legerősebb heavy metal albuma után most ismét itt az Accept! A több mint négy évtizede alakult német csapat az elmúlt évek meglepő, de teljesen megérdemelt sikerei után új lemezével is megüti a saját magának felállított mércét: a Stalingrad című kiadványt október 26-án mutatják be a Pecsa Music Hallban, a hazai Omen felvezetése után.

A hagyományos heavy metal történetét elsősorban három zenekar alakította: a Judas Priest, az Iron Maiden és az Accept. Ez utóbbi ráadásul még arra a bravúrra is képes volt, hogy legutóbbi albumaival szinte nagyobb sikert könyvelt el, mint a klasszikus darabok esetében: a 2010-es Blood Of The Nations több mint 100.000 darabban kelt el, a 4. helyig jutott a német slágerlistákon, és 52 különböző értékelésen választották meg az év albumának. A több évnyi szünet után, 2009-ben életre kelt veterán zenekar tehát egy senki által sem várt, hatalmas sikerű visszatérést produkált: 180 állomásos turné keretében játszották az új album dalait, köztük headlinerként a Bang Your Head és Sonisphere fesztiválokon, illetve az AC/DC kíséretében stadionokban is szerepeltek, 150.000 rajongó előtt. Az egyik legutóbbi klipjük, a Teutonic Terror itt látható: http://youtu.be/req-oDf2ZRc

Az együttes ezt a rendkívüli sikert próbálja befogni új albumával, mely idén áprilisban jelent meg, és a Stalingrad címet kapta. A visszajelzések alapján az új kiadvány megüti a Blood Of The Nations szintjét, és ezzel bizonyítja a 2009-ben kialakult új felállás kiváló dalszerző képességeit, és az akkor talált új énekes, Mark Tornillo tehetségét.

Az Accept tekintélyes múltra tekint vissza: a németországi Solingen városában alapították 1968-ban, Udo Dirkschneider, Wolf Hoffman és Peter Baltes részvételével. Az első nagy sikereket a ’80-as években aratták, meghatározva ezzel a német heavy metal színtér alakulását, s egyben a műfaj világszintű sikereit is. A sikerek után a ’90-es évek második felében az Accept beszüntette működését, majd egy 2005-ös egyszeri újjáalakuló koncert után 2009-ben tértek vissza – ekkor már új énekessel. A TT Quick nevű csapatból leigazolt Mark Tornillo pedig remek választásnak bizonyult: hangjának ereje csak Udo legjobb korszakaihoz hasonlítható, és az Accept eddig legsikeresebb lemeze, a Blood Of The Nations is Markhoz köthető.

Az új felállás tavaly februárban már hazánkban is bemutatkozott, de az új album kapcsán ismét Budapestre látogatnak. Az október 26-án esedékes hazai koncerten a felvezető zenekar szerepét az Omen vállalta magára, mely a honi heavy metal élet megbecsült képviselője. A zenekar 1990-ben alakult, és idén adta ki hat év után elkészült új albumát, mely Nomen Est Omen címet viseli.

a Concerto Music bemutatja: Stalingrad World Tour
2012. október 26., péntek 18 óra
Budapest, Pecsa Music Hall
Accept, Omen koncertek
Belépő: 5900 Ft, a rendezvény napján 7900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Jegyek az Accept koncertjére Ticketportal jegyirodáiban
Accept koncertjegyek az interneten kezelési költség nélkül, otthoni jegynyomtatással

Top