Detail info
Close

Kincsem filmvetítés Nagy Ervinnel

Kincsem filmvetítés Nagy Ervinnel

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Kincsem filmvetítés Nagy Ervinnel

2019. június 21., péntek, 18 óra

Lurdy Mozi

Kincsem, a csodakanca története a viszontagságos magyarországi reformkor egyik sokat emlegetett, ám kevésszer feldolgozott felemelő epizódja, melyet végül 2017-ben Herendi Gábor filmje tüntetett ki a neki járó figyelemmel. A Kincsem című alkotás az olyan amerikai filmek mintáját követve vált az utóbbi 10-15 év legnagyobb magyar mozisikerévé, mint a Titanic, a Pearl Harbor – Égi háború, valamint Az utolsó szamuráj. A leghíresebb magyar versenyló történetét egy romantikával átitatott nagyívű történelmi drámába ágyazta.

Ezek a filmek nem csupán az ábrázolt kor hitelessége, vagy épp tragikuma miatt válhattak átütő sikerré. Ahhoz, hogy ilyen könnyedén felidézhessük őket, szükségeltetett egy főhős, aki személye ellentmondásosságával volt képes a történet hősévé emelkedni, és akinek a legszorultabb helyzetekben is képesek voltunk szorítani. A Kincsem esetében Blaskovich Ernő gróf volt ez a hős, akit Nagy Ervin megkapó átéléssel keltett életre.

Most egyetlen este erejéig ismét elővesszük a több mint 450 ezer nézőt a mozikba csábító alkotást, hogy együtt tekintsük meg újra, majd magával a főszereplőt alakító Nagy Ervinnel beszélgetünk a filmről, a forgatásról, felkészülésről, és általánosságban a színészi pályát meghatározó kihívásokról, szakmai célokról, magyar filmek és sorozatok erejéről és jövőképéről, jelenleg az egyik leghíresebb magyar férfi színész társaságában.

Jegyek kaphatóak a Ticketportal országos hálózatában!

Top