Detail info
Close

Dr. Zacher Gábor – Hollywoodi aranylövés

Dr. Zacher Gábor – Hollywoodi aranylövés

Hely:

Belépőjegyek

A rendezvény leírása

Dr. Zacher Gábor
HOLLYWOODI ARANYLÖVÉS
2020. október 13.  19:00 óra
Lurdy Mozi


Láttad a Trainspottingot? Az utolsó belövést? Az Egy kosaras naplóját, vagy a Reqiuem egy álomért című filmeket? Nyomasztó, olykor sötét, máskor bizarr alkotások, melyek bemutatják, és talán némileg segítik megérteni a tudatmódosítószerek működését, és a szerhasználók sivár világát. Világhírű rendezők, és színészek mutatják be nekünk a poklok bugyrait megjárt groteszk alakokat a legkeményebb drogok, és függőségek ködén át.
Elgondolkodtál-e azon, vajon a filmekben látott képsorok mennyiben tükrözik a valóságot? Egyes alkotások vajon nem romantizálják, vagy jóhiszeműen ferdítik a keserű igazságot? Vajon van-e elrettentő hatása az így bemutatott függőségeknek, vagy a filmek épp ellenkező hatást váltanak ki? Csupán néhány kérdés a sok tucatból, melyekre választ keresünk majd Magyarország kétségkívül egyik, a témában legavatottabb szakértőjét segítségül hívva.

Dr. Zacher Gábort, az ország kedvenc toxikológusát alighanem senkinek sem kell bemutatni. Ő az, aki a televízióban, mikrofonnal a szája előtt közvetlen stílusban, mégis kíméletlenül és kendőzetlenül képes reagálni az általa csak „tízmillió függő országának” nevezett Magyarország legújabb szerhasználattal kapcsolatos híreire. Vadonatúj előadásában, Kovács Krisztiánnal, magazinunk főszerkesztőjével beszélgetve, filmrészleteket is segítségük hívva vizsgálja meg az hollywoodi, droghasználat tematikájú, kultikus filmek valóságtartalmát.

Top