Russkaja goes to Pannonia - ska est az A38-on

Igazi zenei kavalkádnak ígérkezik a Pannonia Allstars Ska Orchestra őszi turnéjának budapesti állomása: az A38 hajón tartott estén az orosz népzenébe oltott Russkaja power ska muzsikája és a Riddim Colony roots reggea-je egészíti majd ki a PASO tradicionális ska zenéjét. Az október 14-ei programot Erik Sumo calypso dj szettje zárja majd.

Dübörög az őszi klub szezon, s a megérdemelt pár hetes pihenés után a Pannonia Allstars Ska Orchestra is beleveti magát a koncertéletbe. Szeged, Debrecen és Bécs után, de még az október végi német körút előtt érkezik Budapestre, az A38 Hajóra a PASO őszi klubturnéja! A PASO harmadik születésnapját is a hajón ünnepelte, s az akkori teltházas buli után senkinek sem maradt kétségei afelől, hogy karibi hangulatot a Dunán ringatózva is lehet varázsolni

Most sem lesz ez másképp, hiszen a Barna Gyuri hegedűssel és egy-két új nótával megfűszerezett PASO-program önmagában is táncos estét ígér, de a vendégek is fokozzák majd a hangulatot: A Russkaja zenekar ugyan Ausztriából érkezik, de orosz és magyar tagjai is vannak. Zenéjük kicsit világzene, kicsit rock, kicsit ska, kicsit szocialista retro - hangulatos egyveleg. Érzetre olyan, mintha a "Good Bye, Lenin!" filmzenéjét hallgatnánk, szövegeikben együtt nevetünk a szocialista technikai csodákon, az egész egy gúnyos, mégis valahol bájos nosztalgia. Mindemellett azonban ott van az orosz néplélek zord, komoly és hősies vonala is, így aztán az orosz nyelven és hegedűvel előadott számok világzenei ízt is kapnak. A zenekar élő energiája hatalmas, nem véletlen a gyors térnyerésük: bő egy év alatt kinőtték a legtöbb bécsi klubot, és megfordultak a legfontosabb osztrák fesztiválokon is.

Az est nyitó bandája a fiatal, ámde annál lelkesebb Riddim Colony. A reggae-ben és dancehall-ban utazó csapat nemrég jelentkezett első kiadványával, mely a reggae körökben roppant pozitív visszhangra talált. A mára fúvósokkal is megerősödött brigád betölti az egész színpadot, két frontemberük mellett perkásuk is vokalista szerephez jut. Koncertjeiken - mint ahogy azt nevük is jelzi - teret kapnak klasszikus reggae riddimek általuk prezentált verziói, illetve saját számok is.

A koncertek után Erik Sumo tárja a közönség elé calypso gyűjteményét. Az '50-es évek karibi felvételeit bemutató dj szettben Harry Belafontétól Lord Kitchenerig felsorakoztatja majd a legnagyobbakat, s megismerteti azt a zenét, melyet aztán a ska váltott fel Jamaica szigetén. Erik Sumo után a PASO soundsystem és a Riddim Colony Crew veszi birtokba a színpadot, hogy kifulladásig játsszák a ska, reggae és dancehall felvételeket lemezeikről, kiegészítve a felvételeket élő hangszerekkel és énekkel.

Russkaja goes to Pannonia - tudnivalók:
2006. október 14., szombat 20.00 óra
Budapest, A38 hajó
Pannonia Allstars Ska Orchestra, Russkaja, Riddim Colony koncertek
DJ-szett: Erik Sumo. Afterparty: PASO soundsystem, Riddim Colony Crew
Belépő: elővételben 1200 Ft, a fellépés napján 1800 Ft.
Jegyek kaphatók a Ticketportal országos hálózatában, továbbá online.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.paso.hu
http://www.russkaja.com/
http://riddimcolony.hu/

Top