Korai, jazz és reggae az Almássy-n

Februárban is változatos programokkal várja a nagyközönséget az Almássy Téri Szabadidőközpont. A hónap elején a Korai Öröm tartja farsangi buliját a szórakozóhelyen, két héttel később, 14-én a Romhányi Trió, a Dörnyei Quartet valamint Pély Barna és a Groovemasters közös fellépése következik, 16-án pedig a Riddim Colony és az Irie Maffia közös reggae bulijára kerül sor.

Február 3-án Farsang az Almássy-n, méghozzá a Korai Örömmel, melynek műfaját nevezték már ambientnek, városi népzenének, pszichedelikus ethnónak, vagy éppen akció-zenének. Sokan afféle evolúciós láncszemnek tekintik a csapat munkásságát, amely sok nép és sok galaxis hangjait ötvözi össze zenéjében, s a hagyományos undergroundot összeköti az új tánczenékkel. A Korai ma már befutott sztárzenekarnak számít, bár a hivatalos magyar zeneipart messzire elkerüli. Ezen az estén a Korai's Banditos szelektorgárdája, valamint a Narco Polo zenekar szerepel mellettük.

14-én a tavaly meghirdetett bérletes jazzkoncert sorozat soron következő előadására látogathatunk el, ahol három zenekar adogatja majd egymásnak a jazzstafétát: a Romhányi Trió, a Dörnyei Quartet, valamint - a tevékenységét szüneteltető Jazzpression helyett - Pély Barna és a Groovemasters a színpadon.

16-án pedig a karibi ritmusok veszik át az uralmat: az Exit Klub 1.2 keretében a Love Alliance tagokból verbuválódott Irie Maffia, a hozzájuk kötődő soundsystem, továbbá a két frontemberrel, fúvósokkal és perkással színpadra álló Riddim Colony zenekar szerepel. A csapatok saját számok mellett a klasszikus reggae riddimeket is szerepeltetik repertoárjukban, csakúgy mint a programot záró DJ Future és Ozon is.

Elővételes jegyünket a Ticketportal partnerüzleteiben válthatjuk meg - Budapest és az ország számos pontján - illetve ezen a weboldalon.

Programok az Almássy-n - tudnivalók:
Korai Farsang

2007. február 3., szombat 20.00 óra
Korai Öröm, Narco Polo, Korai's Banditos
Belépő: 1200 Ft.

2007. február 10., szombat 20.00 óra
Mitsoura koncert
Belépő: 1200 Ft, a helyszínen 1500 Ft.

Jazzstaféta - 3 az 1-ben
2007. február 14., szerda 20.00 óra
Romhányi Trió, Dörnyei Quartet, Pély Barna és a Groovemasters koncertek
Belépő: 1000 Ft.

Exit 1.2
2007. február 16., péntek 20.00 óra
Riddim Colony, Irie Maffia Live koncertek
Irie Maffia Soundsystem, DJ Future és DJ Ozon
Belépő: 1200 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.almassy.hu
http://www.korai.hu
http://www.mitsoura.net
http://www.riddimcolony.hu

Top