Betonkeverő Fesztivál - Zorall, Iron Maidnem és Watch My Dying Szegeden

Sörben és kemény zenékben gazdag péntek estére készülhetnek március 9-én a Szeged környékiek: ekkor zajlik ugyanis a Betonkeverő Fesztivál, melynek keretében a Zuzu Petals, az Iron Maidnem, a Subscribe, az Insane, a Watch My Dying, a Road, az Agregator és a Zorall is fellép majd a Mars Téri Vásárközpontban.

A Betonkvererő Fesztivál a legjobb lehetőség a környék fémzenét szerető lakóinak, hogy egy hatalmas bulit csapjanak, hiszen a már 17.00 órakor megkezdődő programban a legkülönbözőbb zenei műfajok képviselői is megtalálhatók: ordibálós hardcore-ban ugyanúgy részünk lesz, mint igazi heavy metalban, komplex death metalban, vagy éppen mocskos rock and rollban.

Az utóbbit az estét nyitó Zuzu Petals képviseli majd: a 2004-ben alakult veszprémi / székesfehérvári gárda muzsikájára leginkább az AC/DC volt hatással. Az együttes a folyamatos koncertezés mellett szeretne hamarosan stúdióba vonulni, hogy a korábbi demó után idén végre elkészítse első albumát.

Másodikként a tatabányai Agregator következik: az 1997 óta működő ötfős alakulat - melynek dallamos death metalját leginkább a Dark Tranquillity-hez lehet hasonlítani - második albuma, a Szürkület tavaly jelent meg, mely a dalok mellett multimédiás mellékletet is tartalmaz videóklippekkel, werkfilmekkel. Őket követi az Insane, mely a nyolcadik születésnapja alkalmából szervezett országos turné keretében érkezik majd Szegedre egy koncert erejéig. Szintén nyolcéves a Subscribe, akik pár napja Budapesten tartották meg fergeteges születésnapi koncertjüket... erre készülhetünk ezúttal is - méghozzá annak ellenére, hogy a hatalmas pesti buliban az egyik énekes, Máté bokáját törte.

Az est folymán fellép a Watch My Dying is: az esztergomi komplex metal gárda koncertjét az teszi igazán különlegessé, hogy a zenekar három év után először játszik újra a Tisza-parti városban, ahova most az Outlaw United névre keresztelt országos turnéja keretében érkezik. A Road ezzel szemben nemrég járt már Szegeden, hiszen a 2004 óta immár két albummal is előrukkoló zenekar tavaly a Tankcsapda vendégeként koncertezte végig az ország nagyobb csarnokait.

Az est végén két feldogozásokat játszó zenekar lép színpadra: a Zorall immár ötéves, és ezt a neves alkalomból több mint 1200 rajongóval ünnepelt együtt nemrég Budapesten - most a szegedi rajongókon a sor. A Betonkeverő fesztivált az Iron Maidnem koncertje zárja majd, akik - nem is kell ezt magyarázni - a brit heavy metal legenda, vagyis az Iron Maiden dalait játsszák, méghozzá nem is akármilyen színvonalon: a brit Vasszűz ugyan amúgy sem kerüli hazánkat, de az Iron Maidnemnek hála Magyarországon hónapról hónapra a példaképek buliján érezhetjük magunkat.. így lesz március 9-én is. A Fesztiválra jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben - Szegeden a Jókai u. 4. szám alatt található Csermák Hangszerüzletben, és a Klauzál téri Bahiában - valamint ezen a weboldalon.

A Pallai Produkció és a Negative Art bemutatja: Betonkeverő Fesztivál
2007. március 9., péntek 17.00 óra
Szeged, Mars Téri Vásárközpont
Zuzu Petals, Agregator, Insane, Subscribe, Watch My Dying, Road, Zorall, Iron Maidnem koncertek
Belépő: elővételben 1800 Ft, a helyszínen 2000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
www.negativeart.hu
www.pallaiprodukcio.hu
www.zorall.hu
www.ironmaidnem.hu
www.watchmydying.com
www.subscribe.hu
www.insanemusic.hu
www.road.hu
www.agregator.hu
www.zuzupetals.hu
Top