Áprilisban PASO, Zagar, Amon Tobin és Jorn Lande az A38-on

Budapest zenei életének egyik legpezsgőbb helyszíne a Petőfi híd budai lábánál található A38 hajó, ahol napról napra nemzetközi sztárok, valamint hazánk és térségünk legtehetségesebb zenekarai adnak koncerteket. Áprilisban kétkoncertet is ad a Kispál és a Borz, bemutatkozik a Másfél legújabb projektje, külföldi vendégekkel lép fel a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Zagar, valamint fellép Jorn Lande, az Incognito, a Mezzoforte, Amon Tobin és Morten Abel.

Az A38 hajó rendezvényeire jegyünket megválthatjuk országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon!

Uno Y Medio (Másfél Special), Myster Mobius (H/F), Chiki Liki Tu-a (SK),Tegnapután, DJ Cadik

A Másfél legfrissebb projektje: számok és számtörtedékek zúzós drum and bass és jungle alapba ágyazva, MC Zeek szövegelésével. Brutális elektronikus attak, nagyszerű vendégzenekarokkal, köztük a 20.50-kor kezdő TegnapUtán.
2007. április 7., szombat 21.00 óra
Belépő elővételben: 1500 Ft.

Žagar, Roia (A)

A Zagar vendégeként fellépő Roia egy salzburgi elektró-csapat, mely 2000-ben alakult. A Roia perzsa szó, álmot jelent - ismerve a zenekar éteri, szintikkel dúsított, balladisztikus muzsikáját, a tagok nem véltelenül választották ezt a nevet. A négytagú zenekar két énekese remekül egészíti ki egymást, álomszerű duettjeik, a vokál alá húzott szintetizátor-szőnyegek egyedi hangzást adnak a Roiának. Az együttes első lemeze Cute Little Fear címmel tavaly jelent meg, egyöntetű kritikai és közönségsikert aratva.
2007. április 12., csütörtök 21.00 óra
Belépő elővételben: 1300 Ft.

PASO, Fast Food Orchestra (CZ), Skafunderz, PASO Sound System,

A 2003-ban létrejött Pannonia Allstars Ska Orchestra ma már a budapesti klubélet egyik legsikeresebb és legelismertebb zenekaraként sorra adja a teltházas bulikat, miközben egymás után hívja meg Magyarországra a nemzetközi ska-élet legjobb előadóit (Rotterdam Ska-Jazz Foundation, Dr. Ring Ding, The Slackers, New York Ska Jazz Ensemble, The Toasters, Mr.T-Bone, Victor Rice, King Django, Bad Manners, stb.), feltéve ezzel hazánkat a "nemzetközi ska-térképre". Ezúttal egy cseh zenekar, a Fast Food Orchestra lesz KRSA-ék vendége, de szerepel Skafunderz és a Sound Sistaz is.
2007. április 13., péntek 20.30
Belépő elővételben: 1300 Ft.

Amon Tobin (BRA) 7.1 Surround Soud DJ-set

A Kanadában élő, brazil származású Amon Tobin, teljes, gyönyörűszép nevén Amon Adonai Santos de Araujo Tobin az elektronikus zene szent őrültje. Munkamániás és páratlanul igényes zseni, aki teljesen egyedülálló és követhetetlen utakon jár: nála jobban, mélyebben, gazdagabban és művészibben senki sem keveri a dzsesszt a drum and bass-zel, a súlyos ipari ritmusokat a éteri angyalhangokkal.Legújabb albuma, a Foley Room a napokban jelent meg, egyöntetű kritikus- és közönség-hozsanna közepette. Mostani fellépésének apropója a lemez bemutató turnéja, és különlegessége, hogy az A38 Hajón speciális 7.1-es surround hangrendszer épül a fellépés kedvéért.
2007. április 17., kedd 21.00 óra
Belépő elővételben: 3500 Ft.

Incognito (UK)

A kilencvenes évek acid jazz-ének alapvető zenekara, kívül-belül megújulva ismét Magyarországon! Egykori klubslágerek és mai soul-funkok, sok tánccal, a Blue Music sorozat keretében.
2007. április 19., csütörtök 21.00 óra
Belépő: 5000 Ft.

Putumayo Gipsy Groove Tour & !DelaDap Club with Romano Drom (A/BG/CZ/H), DJ Stani Vana (A), DJ Infragandhi

Egy igazi, húzós-zúzós est, viharos roma muzsikával kevert elektronikus tánczenével. A világhír felé masszívan törő cseh-osztrák-bolgár-magyar zenekar, a !DelaDap többször járt már Magyarországon, ahol valóságos kultusz alakult körülötte. A bővérű roma népzenét rafinált elektronikával ötvöző nemzetközi brigád ezúttal különleges produkcióval lepi meg a közönséget: a Romano Drommal tervez észjakába nyúló közös zenélést, DJ Stani Vana és Infragandhi segédletével. A koncert apropója, hogy a világzene egyik legfontosabb kiadója, a jellegzetes albumborítóiról és igényes válogatásairól elhíresült Putumayo a napokban jelenteti meg legfrissebb, az európai roma muzsikát bemutató gyűjteményes kiadványát.
2007. április 20., péntek 20.00 óra
Belépő elővételben: 2000 Ft.

House Of Riddim (Jah Mek (D), Marlene Johnson (D), Jah Sesco (D)), House of Riddim (A), Riddim Colony, Love Alliance, MC Kemon

Április 21-én szombaton minden bizonnyal az év egyik legkellemesebb rootskoncertje kerül megrendezésre a hajón, melynek fő fellépője az európa-szerte méltán egyre népszerűbb osztrák House Of Riddim, akik nemcsak hogy nagyszerű zenekar, hanem kíváló producerek is egyben. Budapesti fellépésükre három remek énekessel érkeznek, akik közül kiemelkedik a jamaikai Jah Meek, de a gyönyörű hangú Marlene Johnson és a trinidadi Jah Sesco sem kis nevek. A keretprogramban fellép még a hazai Riddim Colony, az after-show partyról a Love Alliance gondoskodik.
2007. április 21., szombat 21.00 óra
Belépő elővételben: 2500 Ft.

Mezzoforte (IS)

Az izlandi illetőségű Mezzoforte valószínűleg a dzsessz-funk legnagyobb slágerét adta a világnak: nincs nap, hogy valamelyik rádióadón ne hangzana fel a Garden Party jellegzetes fúvóstémája. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Mezzoforte "egyslágeres csoda" lenne: a több mint negyedszázados zenekar folyamatosan a könnyed, funkos, táncos dzsessz főáramában mozog. Összetéveszthetetlen hangzás, remek zenészek, elegáns és kulturált acid-jazz.
2007. április 23., hétfő 21.00 óra
Belépő elővételben: 5000 Ft.

Jorn Lande (NO), Everwood (H) lemezbemutató koncert

Jorn Lande napjaink egyik legnagyszerűbb rock/heavy metal énekese, aki karrierjét ex-Whitesnake tagok társaságában, a The Snakes zenekarban kezdte, s azóta jónéhány nagyszerű bandában megfordult. A progrockban utazó ARK után a dallamos power metal Masterplan frontembereként ismerhettük meg, ám tavaly óta szólókarrierjére koncentrál. Az A38 Hajón elsősorban szólólemezéről hallhatunk majd dalokat, ám az ARK és a Masterplan szerzeményei sem lesznek elhanyagolva, nem is beszélve néhány '70-es évekbeli örökzöldről. A hazai színeket képviseli majd az immár külföldi sikereket is elért Everrwood zenekar, mely The Raven's Nest című második albumát mutatja be.
2007. április 24., kedd 20.00 óra
Belépő elővételben: 5600 Ft.

Besh o Drom, Akkezdet Phiai

Az 1999-ben alakult Besh o droM-ot szinte nem is kell külön bemutatni. A zenekar Magyarországon stílusteremtő, semmivel sem összetéveszthető hangzásvilága a klezmer, a különböző kelet európai és balkáni népzenei elemek ötvözése a saját ritmus és dallamvariációkkal. Akkezdet Phiai az 1 hét című rövidfilm zenéje révén érték el első nagyobb sikereiket, majd 2004-ben megjelent első nagylemezük, Akkezdet címmel. A kitűnő szövegek, a közhelyeket messze kerülő alapok eredményeképp a lemez hangos kritikai és közönségsikert aratott.
2007. április 26., csütörtök 21.00 óra
Belépő elővételben: 1500 Ft.

Morten Abel (NO)

Morten Abel Norvégia egyik legsikeresebb popzenei előadója, aki 1985-ben, Mods nevű zenekarának feloszlása után adta ki első szóló maxiját. Később a The September When, majd a Peltz nevű együttesekkel aratott sikereket, első szólóalbuma a Snowboy pedig 1997-ben jelent meg. Ezt azóta újabb négy önálló lemez követte, melyekből több mint félmillió darab fogyott, csakúgy, mint a zenekarokkal kiadott lemezekből. Morten két filmben is szerepelt már, és fellépett a 2006-os Nobel békekoncerten.
2007. április 28., szombat 22.00 óra
Belépő: 4000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.a38.hu
Top