House Of Riddim - roots reggae az A38-on

Április 21-én több mint 3 órás élő roots reggae koncert, 3 európa-hírű reggae-énekes Ausztria legjobb reggae zenekarának közreműködésével. A keretprogramban a legnagyobb hazai rootsreménység, a Riddim Colony élő fellépése és a Love Alliance, valamint MC Kemon afterparty-ja keretezi majd a House Of Riddim produkcióját, mely Jah Meek, Jah Sesco és Marlene Johnson vezetésével áll az A38 hajó színpadára.

Április 21-én osztrák sárm és kreatív energia Budapesten: végre koncertet ad Ausztria méltán Európa-hírű rootsreggae zenekara, a House Of Riddim. A St. Pölten melletti kis faluban élő és alkotó, eddig 2 önálló albummal büszkélkedő House Of Riddim nemcsak egy remek zenekar, hanem mindemellett kiváló producereknek is számítanak. A művészek névsora, - Anthony B-től kezdve, Gentlemanen, vagy Lucianón át egészen a Ward 21-ig - akik az utóbbi években együtt dolgoztak velük, valóságos "ki kicsoda” a reggaeben. Mindig és mindenütt szívesen látott koncertzenekarként keresztűlturnézták már egész Európát, és annak minden jelentősebb fesztiválját, most Budapesten a sor!

Az 1971-ben Jamaikán született Jah Meek hazájában egykoron Jahmali-val tűnt fel és már a kilencvenes évek elején számos megjelenést tudhatott magáénak. 1994-ben járt először Európában és mindjárt itt is maradt. Az itt töltött évek során olyan művészekkel dolgozott és turnézott együtt mint a Freundeskreis, vagy Xavier Naidoo. Szenzációs első önálló albuma, a House Of Riddimmel készített "Touched By An Angel" 2005-ben jelent meg a Velocity Records-nál, olyan közreműködőkkel, mint Luciano, vagy éppen a régi jóbarát, Jahmali. Jah Meek tagja a németországi-afro tömörülésnek, a Brother Keepers szövetségnek és aktív alakja a rasszizmus elleni küzdelemnek.

Jah Sesco

a kilencvenes évek elején még hazájában, Trinidad & Tobagón reggae soundsystem mc-ként kezdte meg karrierjét. 1994-ben költözött Németországba és csatlakozott a "Loop Town" hiphop projekthez, 1997- től a holland-német formációval, a RoughCut-al jelenteti meg nemzetközi figyelmet kiváltó "Come Out" c. albumot egy brit kiadónál. Az új évezredben énekesként csatlakozott a frankfurti Riddim Wize Crew-hoz első önálló albuma, a 16 felvétel gazdag "Keepin It Real" nemrégiben jelent meg.

Marlene Johnson

, a sokoldalú énekes és szövegíró művésznő Jah Meek háttérénekeseként tünt fel a reggae szintéren. A reggae mellett más vonalakon is jeleskedik, többek között dolgozik a frankfurti Electro Club Hacienda (Ministry Of Sound) keretében, hallható Samy Deluxe albumán, de jelent meg felvétele a jeles "Future Sound Of Jazz" sorozatban is. Első önálló reggae-soul EP-je, a Marlon B-vel, Jah Meek-kel a Ward 21-al és a House Of Riddimmel együttműködésben készített "Runaway" 2005 végén jelent meg a Velocity Recordsnál.

House Of Riddim - tudnivalók:

2007. április 21., szombat 21.00 óra
Budapest, A38 hajó
Riddim Colony, House Of Riddim (feat. Yah Meek, Jah, Sesco, Marlene Johnson)
Afterparty: Love Alliance & MC Kemon
Belépő: 2500 Ft, a fellépés napján 3000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.houseofriddim.com
http://www.jahmeek.com
http://www.jah-sesco.com

http://www.marlenejohnson.de
http://www.riddimcolony.hu
http://www.a38.hu

http://www.dancehall.hu
Top