Amnesty International: Csapj zajt! - jótékonysági buli az A38-on

Az Amnesty International új kezdeményezése, a Make Some Noise for Human Rights az emberi jogok védelmében lép fel. A kampányban számos világhírű zenész hallatja hangját: többek között az R.E.M. a Snow Patrol, a Black Eyed Peas, a Cure és Avril Lavigne is zenéjével támogatja az akciót. Az AI magyarországi szervezete sem tétlenkedik: a kampány keretében a Kimnowak, a Ladánybene 27, a Szilvási Gipsy Folk Band, a Kingston Cruisers, a PASO Roots Rockers és a Love Alliance csap majd zajt május 6-án az A38 hajón, egy jótékonysági koncert keretében.

Az Amnesty International legújabb akciója a Make Some Noise for Human Rights, vagyis Csapj Zajt az Emberi Jogokért! elnevezést kapta. A világ legnagyobb emberi jogokat védő szervezetének megmozdulása ezúttal a diszkrimináció ellen lép fel, hiszen a hátrányos megkülönböztetés elleni harc fontosságát nem csak az igazolja, hogy a jelenség okozta problémák a mindennapi életünk részei, hanem az is, hogy az idei esztendőt az Európai Tanács és az Európai Parlament az esélyegyenlőség európai évének nyilvánította.

Térségünkben a roma lakosság hátrányos megkülönböztetése az egyik legsúlyosabb emberi jogi probléma. A roma gyerekek diszkriminációja már az iskolapadban elkezdődik: az Amnesty International kutatása szerint Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban súlyos probléma a roma gyerekek elkülönített, alacsonyabb színvonalú oktatása, amely sokszor egy életre megfosztja őket az egyenlő esélyektől. Ez a jelenség sajnos hazánkra is igaz.

Az Amnesty International Magyarország szó szerint is felemeli a hangját a diszkrimináció ellen, és a jelmondatot szigorúan értelmezve hangosan száll szembe az előítéletekkel. Ennek szellemében a megmozdulás egyik fő programjaként május 6-án 19 órai kezdettel nagyszabású koncertet szervez az A38-on, ahol élőben zenél Magyarország első számú reggae zenekara, a Ladánybene 27, a folklórral felpofozó Szilvási Gipsy Folk Band, Novák Péter és a Kimnowak, a PASO pszichedelikus side-projectje, a PASO's Roots Rockers, továbbá a szintén skában utazó Kingston Cruisers és szerepel majd Magyarország első jamaikai mintára szerveződött soundsystem csapata, a Love Alliance is.

A rendezvény jótékonysági jellegű, vagyis a fellépők a koncerteket ellenszolgáltatás kérése nélkül vállalták, s a szervezők a közönség adományait is az emberi jogok védelmére és a diszkrimináció elleni harcra fordítják. Aki tehát úgy érzi, hogy megér neki 1000 forintot az emberi jogok védelme és egy nagy buli május 6-án az A38-on, az a Ticketportal központi irodájában (Bp., V., Egyetem tér 5.), az A38 hajón és az AI irodájában (Bp. VI., Rózsa u. 44.) szerezheti be az estére szóló meghívját.

Csapj zajt! - jótékonysági koncert a diszkrimináció ellen

2007. május 6., vasárnap 19.00 óra
Budapest, A38 hajó
Kimnowak, Ladánybene 27, Szilvásy Gipsy Folk Band, PASO's Roots Rockers, Kingston Cruisers koncertek + Love Alliance Sound System
A támogatás javasolt összege előzetes fizetés esetén 1000 Ft, a helyszínen 1300 Ft. Az adomány befizetését igazoló Meghívó beszerezhető a Ticketportal központi irodájában (Bp., V., Egyetem tér 5.), az A38 hajón, és az AI irodájában (Bp. VI., Rózsa u. 44.).

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.amnesty.hu
http://www.amnesty.org/noise
http://www.kimnowak.hu
http://www.lb27.hu
http://www.szilvasigipsy.hu
http://www.paso.hu

http://www.a38.hu
Top