Budapesti Nyári Fesztivál a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad Budapest egyik legnagyobb, egyben Európa egyik legszebb közparkjának északi csúcsán található, 1938-ban épült Kaffka Péter tervei szerint. Nézőtere több mint 3.000 személyes. A Színpad megközelíthető az Árpád-híd (gyalog vagy 26-os autóbusszal) vagy a Margit-híd felől (gyalog vagy 26-os autóbusszal). Az idei programban szerepel Al di Meola, a Klezmer Magic és a 100 Tagú Cigányzenekar koncertje, a Jézus Krisztus Szupersztár rockopera, az Egy éj Velencében című operett, továbbá A nagyidai cigányok című színdarab és két musical, a Jekyll és Hyde valamint A három testőr. A programokra belépőjét már most megválthatja ezen a weboldalon, valamint országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben.

A három testőr - musical


A musical cselekménye hűen követi Dumas regényének történetét. XIII. Lajos uralkodása alatt játszódik Franciaországban. Abban a korban, amikor egymást érik a cselszövések, amikor nyom nélkül tűnnek el udvaroncok, katonák, gazdag polgárok, mert keresztezték a mindenható Richelieu bíboros (Gazdag Tibor/Feke Pál/Szomor György) útjait.
2007. június 8., péntek 20.30
Belépő: 2900-11 900 Ft.

100 Tagú Cigányzenekar


A 2005. november 2-án megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő zenekar állandóan megújuló, szisztematikus program kialakításával mindig más oldaláról mutatkozik be a hallgatóságnak. Repertoárjukban Liszt, Brahms, Erkel, Hubay, Sarasate, Hacsaturján, Monti, Dinici, Offenbach, Reményi darabjai szerepelnek. Tagjai zeneakadémiát, konzervatóriumot végzett muzsikusok, akiknek nem jelent nehézséget, hogy komolyzenei darabokat eljátsszanak. Művészetükkel a „kisebbség - többség” közötti HÍD szerepre vállalkoznak. Koncertjeikkel a másságnak, a más művészetnek, a más kultúrának, mint értéknek történő elfogadását kívánják szolgálni idehaza és szerte a világban.
2007. június 14., csütörtök 20.30
Belépő: 2500-7500 Ft.

Al di Meola & Midsummer Night Quartet


Al Di Meola immár 25 éve van porondon, és a világ legjobb gitárosai közt tartják számon: munkásságát Grammy-díjjal is elismerték, és a rangos Guitar Magazine is számtalanszor ítélte már oda számára a "Világ legjobb gitárosa" címet. A hazánkban is rendszeresen fellépő gitárművész ezúttal egy Midsummer Night Quartet nevű formáció élén érkezik majd Budapestre, ahol egy akusztikus programot hallhatunk tőle.
2007. június 23., szombat 20.30
Belépő: 5990-14 900 Ft.

Johann Strauss: Egy éj Velencében - operett három felvonásban


Ellen Harriman, az unatkozó milliomos lány vőlegényét cserbenhagyva követi Velencébe Antonio Grivelli grófot. Az eladósodott fiatalembernek, akinek palotájában mindennapos vendég a végrehajtó, levél útján ajánlanak feleségül egy amerikai milliomos lányt, de eltépi az írást. Ellennek kezébe kerül a levél egyik fele, azt hiszi, hogy róla van szó, s a gróf csak érdekből udvarol neki...
2007. június 30., szombat 20.30
Belépő: 2500-7500 Ft.

Nagyidai cigányok - látvány és táncszínház két felvonásban


Arany János költeménye, (melyet 1852-ben írt a szabadságharc paródiájaként) megtörtént eseményen alapul: A XVII. század végén Puch generális labanc serege ostromolta Nagyida várát. A várat védő magyarok, élükön Perédi várkapitánnyal, mikor látták, hogy fogytán az erő, az élelem, a lőszer, egy éjjel kiszöktek az ostromlott várból, hátrahagyva Csóri vajdát, és cigányait, hogy ezután védjék ők a várát. Hogy mekkora öröm fogta el erre a Nagyidai hős cigányokat, hogy mekkora ünnep, mekkora részegség, mily szép álom lepte meg őket, és főleg mekkora dicsőség... mindezt meséli el kétszer ötven percben az este, sok-sok humorral, bravúros táncokkal, reméljük mindannyiunk örömére.
2007. július 4., szerda 20.30
Belépő: 2500-7500 Ft.

Klezmer Magic - A Budapester Klezmer Band, a Győri Balett és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös produkciója

Varázslatos új színfolt gazdagítja a magyar kultúrát az utóbbi években. A Jávori Ferenc vezette Budapester Klezmer Band olyan jiddis alapú, magával ragadó zsidó népzenét játszik. A látványról, a Magyar Állami Balettintézet végzős növendékei által alapított Győri Balett együttes gondoskodik. A Győri Balett a klasszikus elemeket a modern táncszínház értékeivel ötvöző előadásaival nagy sikert arat mind a hazai, mind Európa és Amerika számos színpadán. A szintén közreműködő Liszt Ferenc Kamarazenekar nemcsak a magyar, hanem a világ zenei életének élvonalába is tartozik.
2007. július 8., vasárnap 20.30
Belépő: 2500-7500 Ft.

Frank Wildhorn - Leslie Bricusse: Jekyll és Hyde - musical-thriller


Dr. Henry Jekyll, a jónevű angol elmeorvos a személyiségben meglévő kettősség motívumait és mechanizmusát kutatja. Kifejleszt egy olyan szérumot, amely segítségével az emberi lélek mélyére, a mindannyiunkban meglévő gonosz közelébe lehet jutni, kivívva ezzel a korabeli hipokrita és konzervatív medicína ellenszenvét. Hol húzódik a határ a jó és a rossz között? Meddig és hogyan juthatunk el személyiségünk megismerésében, ha a sötét oldal titkait kutatjuk? S ha elérünk a személyiség legmélyebb rétegeihez, ha megtapasztaltuk gonosz énünk lényegét, van-e visszaút társadalmi létünkbe? A kérdésekben felvetett problémákra Dr. Jekyll merész megoldást talál: önmagán próbálja ki a szérumot. Azonban a választ, a borzalmas bizonyosságot már Mr. Edward Hyde-tól tudjuk meg...
2007. július 12., csütörtök 20.30
2007. július 13., péntek 20.30
Belépő: 2900-11 900 Ft.

Andrew Lloyd Webber - Tim Rice - Miklós Tibor: Jézus Krisztus szupersztár - rockopera

Andrew LLoyd Webber és Tim Rice talán legismertebb rockoperája, az immár harminc éve méltán világhírű Jézus Krisztus Szupersztár 1986-os szegedi Dóm téri bemutatója óta több feldolgozást ért meg Magyarországon, de olyan előadás, mint a Musical Színházé még minden bizonnyal nem született. Az eddigi feldolgozások mindig és mindenkor aktualizálták a történetet. Mindig volt egy keretjáték, ahol fiatalok tűntek fel azon apropóból, hogy előadják a hippi-korszak egyik kedvelt sztoriját. A Musical Színház előadásának újítása az, hogy nem új. A kétezer évvel ezelőtti ruhákba öltöztetett színészek játsszák a kétezer évvel ezelőtti történetet kétezer évvel ezelőtti díszletek között. A színpadon közel kilencven szereplő eleveníti fel a két évezreddel ezelőtti, webberi muzsikán átszűrt bibliai történetet.
2007. július 17., kedd 20.30
Belépő: 2900-11 900 Ft.

Irish Dance Experence Show - Ír szteptánc Show


Az Irish Dance Experience egy gyors mozgásokkal teli erőteljes, új tánc produkció, amely lázba hozza a közönséget minden előadáson. Ez egy fantáziával teli és eredeti show-műsor, amelyben a tánc és a zene együttese igazi műalkotássá forr össze. Az Irish Dance Experience egy új különleges színfolt az ír tánc világában, amelyet olyan gyönyörű zene kísér, mely felemeli és gyönyörködteti önt. Catherine és testvére, Michael Patrick a két dinamikus táncos szenzációs és lélegzetelállító szólókat táncolnak. Mindketten táncoltak régebben a Riverdance együttesben, írországi és világbajnokságok nyertesei. Az ír táncnak e színpadi változatában elképzeléseiket olyan invenciózus koreográfiában valósítják meg, amelyet ember még soha nem látott.
2007. július 21., szombat 20.30
Belépő: 2900-11 900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:

www.szabadter.hu
Top