Jekyll és Hyde - "kegyetlen jó" musical-thriller a Margitszigeten

A rajongók nagy örömére 3 év szünet után újra látható lesz Magyarországon Frank Wildhorn világsikerű klasszikus musicalje, a Jekyll és Hyde. A produkció 2001 és 2004 között minden szakmai- és közönségsikert learatott, s idén a Budapesti Nyári Fesztivál kiemelt előadásaként a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül ismét bemutatásra július 12-én és 13-án. Jegyek már kaphatók országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon.


A darab rendező-főszereplője, Molnár László a tőle megszokott minőséget garantálja a Margitszigetre látogatóknak. A Musical Színház társulata a terv szerint idén mindössze kétszer adja majd elő a látványban és hangzásban egyaránt felújított, eMeRTon díjas produkciót. A főbb szerepekben Molnár László mellett Tunyogi Bernadett, Molnár Szilvia, Makrai Pál, Rácz Tibor és Feke Pál is feltűnik majd.

Az idén ismét hazánkba látogatott Frank Wildhorn csodálatos dallamait egy Rácz Márton karmester álatl vezetett, húsz klasszikus- és rockzenészekből álló zenekar kelti életre, akik korábban a Thalia Színházban is közreműködtek már a Jekyll és Hyde musicalben. A muzsika és a színészi teljesítmények mellett a Huszka Jenő díjas és eMeRTon díjas Valla Attila költeményekbe illő dalszövegei gondoskodnak majd könnyekről és borzongásról idén júliusban.

R.L. Stevenson klasszikus novellája számos feldolgozást ért már meg a színpadon és a filmvásznon egyaránt. Henry Jekyll, a jónevű angol elmeorvos a személyiségben meglévő kettősség motívumait és mechanizmusát kutatja. Kifejleszt egy olyan szérumot, amely segítségével az emberi lélek mélyére, a mindannyiunkban meglévő gonosz közelébe lehet jutni, kivívva ezzel a korabeli hipokrita és konzervatív medicína ellenszenvét.

Hol húzódik a határ a jó és a rossz között? Meddig és hogyan juthatunk el személyiségünk megismerésében, ha a sötét oldal titkait kutatjuk? S ha elérünk a személyiség legmélyebb rétegeihez, ha megtapasztaltuk gonosz énünk lényegét, van-e visszaút társadalmi létünkbe? A kérdésekben felvetett problémákra Dr. Jekyll merész megoldást talál: önmagán próbálja ki a szérumot. Azonban a választ, a borzalmas bizonyosságot már Mr. Edward Hyde-tól tudjuk meg..

Frank Wildhorn - Leslie Bricusse: Jekyll és Hyde - musical-thriller
Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Előadásnapok: 2007. július 12. és 13., 20:30
Belépő: 2900-11 900 Ft.

Rendező: Molnár László
Magyar dalszövegek: Valla Attila
Rendezőasszisztens: Fülöp Angéla
Fotó, kreatív- és IT munkatárs: Fűrész Rita
Zenei vezető: Turcsán András
Vezető hangmérnök: Baranya Tamás
Technikai vezető: Kovács László
Díszlet: Kis-Kovács Gergely
Jelmez: Tordai Hajnal
Koreográfus: Rogács László
Broadwayes hangszerelés: Kim Scharnberg
Hangszerelés: Jason Howland
Karmester: Rácz Márton
Produkciós menedzser: Szabó András

Szereposztás:
Dr Jekyll / Mr Hyde Molnár László
Lucy Harris Molnár Szilvi
Emma Carew Tunyogi Bernadett
Utterson Makrai Pál
Sir Danvers Carew Rácz Tibor
Közreműködnek a Musical Színház művészei

Top