Orchestre de Contrebasses - jegyek már kaphatók!

2008-ban Budapesten is találkozhatunk a világhírű L'Orchestre de Contrebasses formációval, méghozzá április 6-án a Millenáris Teátrumban. Christian Gentet 1981-ben hívta életre e francia zenekart, melyben különösen eredeti és ígéretes módon jelenik meg a zenei kreativitás. A koncertre jegyek már most kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon, ahol akár otthoni jegynyomtatást is választhatunk.

"A hangjegyek izgatóak
A húrok izgalmasak
A hajlongások veszélyesek
A szép szavak érdekesek
a tekintetek kíváncsiak
A zene beleolvad az időbe
S a fedélzeten örömtől izzanak a tekintetek."

Ez a vibráló zene nemzetközi szinten is hatalmas sikert aratott a hang és fényhatások meglepő kombinációjának köszönhetően. A L'Orchestre de Contrebasses hat virtuóz tehetségből áll, akik zeneszerzők és előadóművészek egyben. Ezek a zenészek a hangzás és a látvány egységével hatnak a közönségre, s forradalmi repertoárjukkal eddig még nem tapasztalt módon tágítják a zene határait.

A zenekar díjnyertes virtuóz tagjai a kortárs zene ill. a jazz hivatalos megközelítése helyett egy igazán egyedi zenei stílust hoznak létre, amelyet eddigi - a soul, a jazz és a latin zene világában tett kirándulásaik során szerzett - tapasztalataikból alkottak. A dupla-basszus hangzás teljes kiaknázása érzékivé, megnyugtatóvá és varázsossá teszi az élményt, melynek során mindenki elragad álomvilágba vezető rögtönzött zenei repülés.

Új technikájuk még dinamikusabb, a ritmusok által még feszesebb, mint az eddig ismertek, s ráadásul előadásaikat sejtelmesen járják át a dallamok, amelyek leginkább improvizációkból születnek. Ennek köszönhetően fásultság és unalom szóba sem kerülhet, ráadásul mesteri szintre fejlesztett hangszeres tudásuk kiemelkedően eredeti és egyéni megoldásokat tesz lehetővé.

Akárcsak a jazz, ez a fajta szabad stílusú zene is sokat köszönhet az improvizációnak. Ha az előző CD-jük, a Le Mystere des bois vulgaries egy nyilvánvaló hódolat a jazz előtt, az új felvételük a dupla basszus véletlenszerű alkalmazásának lehetőségeit tárja fel. A zenészek kockáztatnak, és hangzásuk széles skálájával lepik meg közönségüket.

Emellett az is fontos, hogy a zenészek szerzeményeiket egyfajta show keretében adják elő, vagyis a színpadi világítás segítségével még jobban kihangsúlyozzák mindazt, amit közvetíteni szeretnének. A L'Orchetsre de Contrabeasses esetében ezt kiegészíti az emberi mozgás, vagyis hogy a hangszerek és zenészek együttesen alkotnak egy fantasztikus tánckart, melyet élőben április 6-án, a budapesti Millenáris Teátrumban csodálhatunk meg. Jegyek országszerte kaphatók a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint az alábbi weboldalon, ahol HOMEticket szolgáltatásunknak köszönhetően otthoni jegynyomtatást is választhatunk.

Diszkográfia:
1982 : Danses occidentales
1990 : Les cargos
1993 : Bass, bass, bass, bass, bass & bass
1995 : Jeux dangereux
1999 : Transes formations
2004 : Musiques de l'homme

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.musicaguild.com/odbc/

Top