Április elsején Hives koncert Budapesten

Két sikeres szigetes koncert után ezúttal önállóan érkezik Budapestre a garázsrock egyik legmenőbb és legskandinávabb zenekara, a Hives. A The Strokes-féle zenei kultúrából táplált népszerűségük nem teljesen alapozatlan - ezt senki nem vonja kétségbe, ha látta már őket élőben... a koncertekre betévedt emberkék nem hisznek a szemüknek. Ez valami punk de mégse... talán alter. Talán rock. Nem tudni. Ezt hallani kell.. jegyek még kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodákban, valamint ezen a weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható!

Svédország az egyik legnagyobb popzenei hatalom, és ez nemcsak a mainstreamre igaz, hanem az undergroundra is, hiszen képesek trendeket elindítani és csúcsra járatni. Az 1993-ban alakult The Hives a svéd pop egyik legtehetségesebb társulata, akik fekete-fehér egyenruhás, öltönyös fizimiskájukkal, hatvanas éveket idéző felszereléseikkel újraértelmezték és tökélyre fejlesztették a garázs-rock fogalmát, az MTV-be és a VIVA-ba vitték népszerűsíteni a skandináv rockzene új hullámát, hogy innen aztán meghódítsák Angliát, majd az Amerikai Egyesült Államokat - ahogy találóan egyik lemezük címe is mondja, Veni Vidi Vicious.

A Hives sikere taposta ki a hasonló utakon járó amerikaiak, a Strokes vagy a White Stripes útját, de a skandinávok közül a kortárs (International) Noise Conspiracy, a Mando Diao vagy a Flaming Sideburns köré épülő legenda is részben a Hivesnak köszönhető.

2008. április 1., 19.30
Budapest, Petőfi Csarnok
Belépő: elővételben 5800 Ft, a helyszínen 6700 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.bprnr.com
http://www.thehivesbroadcastingservice.com/

Hallgatnivaló, látnivaló:
http://www.myspace.com/thehives

Top