Amorphis, Finntroll a Rockmaratonon - jegyek már kaphatók!

2008 július 07-én kezdődik Pécs melletti festői szépségű Malomvölgyi Arborétumban a nyolcadik Rockmaraton Fesztivál, amin idén kilenc nemzetközi hírességet tekinthet meg a nagyérdemű. A dél-magyarországi régió központjának rendezvénye a metal szerelmeseinek több stílusból is kínál programot, hisz nem csak a világhírű svéd, dallamos death/modern metalt játszó Soilwork lesz megtekinthető, de a 18 éves finn Amorphis is tiszteletét teszi a Hammerworld színpadon. A napjainkban méltán népszerű folk-metál stílus legnagyobb képviselője, a Finntroll 2006-os sikere után visszatérő vendégként lép fel újra a fesztiválon.. jegyek már kaphatók!

Nem elhanyagolandó a keményebb zenéket kedvelők számára a német old school death metalt aprító Fleshcrawl, és a feltörekvő svéd Demonical szereplése sem. A lágyabb műfajok kedvelőinek melegen ajánlott a Nightwish által megteremtett opera-metal műfajának ugyancsak német képviselője, a Xandria, gyönyörű énekesnőjével. Azért a ska, a punk és psychobilly rajongók is kapnak talp alá valót, hisz idén fellép a spanyol The Locos zenekar – a legendás Ska-P utódzenekara, és a hírhedt angol psychobilly banda a Demented Are Go, valamint az Európa szerte közkedvelt szlovák punkcsapat, a Konflikt.

A külföldi sztárok mellett olyan hazai bandák képviselik a fémzenét, mint az Ossian, a Pokolgép, a Moby Dick, a Dalriada, vagy a Subscribe, a ROAD, a Zorall és a Nevergreen. Több hazai rockcsemegével is szolgál a fesztivál programja: Földes László HOBO és az idén hatvan éves blues király Deák Bill hosszú idő után, egyszeri alkalommal újra együtt lépnek a deszkákra, hogy megidézzék a Kopasz Kutya szellemét. Egy új szuperprodukció, a MobilMánia keretén belül pedig együtt lép fel a P. Mobil három legendás énekese: Vikidál Gyula, Tunyogi Péter és Rudán Joe. Magyarország legnagyobb rockcsapata, a Tankcsapda speciális fény és látványtechnikai elemekkel tarkított show-val készül rendezvényre. A Rockmaraton fesztivál idén sem enged a divathullámoknak, kizárólag élő rock zenei produkciókat kínál az egy hét alatt, mert kell egy magyar ROCK/METAL fesztivál.

Bérletek elővételben kaphatók országszerte a Ticketportal jegyirodáiban (Pécsett a Csemege Kultboltban (Ferencesek u. 18.) és a Fókusz Könyváruházban (Jókai u. 25.)), valamint ezen a weboldalon, ahol otthoni jegynyomtatás is választható.

Rockmaraton Fesztivál
2008. július 7-13.
Pécs, Malomvölgyi Arborétum
Bérlet elővételben: 10 900 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.rockmaratonfesztival.hu

Top