Finntroll, Tyr, Primordial: Heidenfest és Ragnarök

A májusi, hatalmas sikerrel zárult Paganfest után november 16-án éri el a magyar fővárost a Heidenfest, amely a fent említett koncertkörút második fejezete is egyben - ezúttal a Finntroll, a Primordial, az Eluveitie, az Equilibrium, a Manegarm és a Catamenia lép fel. Szintén az ősz folyamán, október 20-án ér hazánkba egy 18 állomásos európai koncertsorozat, amely a Ragnarök’s Aaskereia nevet kapta. Az egyelőre 100%-ban Napalm Records-os bandákból álló fellépők listája már most igazi különlegességgé teszi a rendezvényt: a Hollenthon, az Alestorm, a Svartsot és a Gwydion szerepel a fellépők között. A két fesztiválra jegyek már kaphatók, elővételben a Ticketportal partnerüzleteiben országszerte, és ezen a weboldalon, ahol a jegyet otthon is kinyomtathatjuk, vagy kérhetjük SMS-ben a mobilunkra.

A Ragnarök's Aaskereia Fesztivál headlinere a Tyr lesz, akik számtalan hazai koncertjük révén tiszteletbeli magyarokká avanzsáltak az utóbbi évek alatt. Ezen az estén nem csak legkedveltebb dalok, hanem a legutóbbi lemezük, a májusban megjelent Land nótái és elhangzanak majd. Fellép a kilencvenes évek közepén alakult osztrák, black/death metal csapat, a Hollenthon, kiknek szintén idén jelent meg az új lemezük Opus Magnum címmel, s először járnak hazánkban. A bécsi négyes, bár változtatott egy picit azon a muzsikán, amit eddig játszott, megőrizte a gyökereit, s az elborult hangulatú, - bár már kevésbé szimfonikus – muzsika ugyanolyan minőségi, mint amikor az elején Pungent Stench-ből ismert Martin Schirenc útjára indította ezt a projektet.
Színpadra lép még a skót viking metal Alestrom és a dán Svartsot is, stílus szempontjából ők sem lógnak ki a sorból. A helyszínen különleges Napalm Records - stand vár majd mindenkit!

A Heidenfesten a Finntroll lesz az egyik fő fellépő, akik a nyári, pécsi Rockmaraton-os koncertjük után újra tiszteletüket teszik nálunk. A Primordial-t szintén nevezhetjük az este headlinerének, hiszen amellett, hogy a csapat tavaly volt húsz éves, év végén jelentetett meg egy újabb zseniálisan sikerült lemezt To The Nameless Dead címmel, mellyel újra bizonyították, hogy teljesen megérdemelten vannak jelen a mai zenei színtéren.
Aki a Nuclear Blast viszonylag új üdvöskéjét, a folk metalnak teljesen új értelmezést adó Eluveite csapatát látta a Paganfesten, tudja, hogy nem véletlenül játszanak majd újra e rendezvény keretein belül. A black/death metalban utazó Catamenia; a szimfonikus pogány metal csapat, az Equilibrium és a death metal-t népzenei elemekkel keverő Manegarm is bemutatkozik majd.

Ragnarök's Aaskereia 2008 Fesztivál
2008. október 20. hétfő 17 óra
Budapest, Diesel (volt E-Klub)
Hollenthon, Alestorm, Svartsot, Gwydion
Belépő: 5000 Ft

Heidenfest
2008. november 16. vasárnap 17 óra
Budapest, Diesel (volt E-Klub)
Finntroll, Primordial, Eluveitie, Equilibrium, Manegarm, Catamenia
Belépő: 6000 Ft

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.hammerworld.hu

Top