A Trafó decemberi kínálatából

Ezen a héten már december van.. Lassan itt az ideje szegfűszeget szurkálni a narancsba és mézeskalácsot sütni, hogy igazi téli illatok lengjék be a lakást… De addig is, itt egy kis olvasnivaló a kortárs művészetek kedvelőinek: íme a Trafó decemberi programjainak rövid ismertetője. Jegyek már kaphatók, elővételben a Ticketportal partnerüzleteiben, és az alábbi weboldalon.

TRAFÓ GALÉRIA
Mladen Stilinović
horvát művész kiállítása (Fehér hiány, dec. 10.- jan. 25.) a délszláv háború idejére nyúlik vissza. Szóvá teszi a leírhatatlant: a vissza-visszatérő fájdalom szó a kiállítás meghatározó vizuális eleme. Az apró, hétköznapi tárgyak sokaságából felépülő, szinte monokróm kollázs-installáció a csendről, az intimitásról, és a fájdalomról beszél.

ZENE MINDEN KOROSZTÁLYNAK
A december a X. Making New Waves kortárs zenei fesztivállal indul (dec. 4-7.), amely – a hagyományokhoz híven – nemcsak a legújabb és legizgalmas zenei törekvéseket mutatja be, de a fesztivál négy napja alatt többféle műhelymunkában és előadásokon is részt vehetnek az érdeklődők. Részletek a www.makingnewwaves.hu oldalon!
A kicsiket Szalóki Ági ingyenes koncertje várja dec. 10-én délelőtt (regisztráció szükséges).
A hónap, és egyben az év vége több izgalmas zenei programmal kecsegtet! Egyrészt együtt hallucinálhatunk Žagarral és az Underground Dívákkal (Real Hallucinations, dec. 20.), majd a két ünnep között az Egy Kiss Erzsi Zene perdít táncra (dec. 27.), aztán hang és kép különös együtthatását nézhetjük-hallgathatjuk meg a Cinematour-hangképzavaron (amelyen a Realistic Crew, a Bootsie Quartet és Cadik is zenél, dec. 28.). Végül a nemrégiben az európai világzenei listákra is felkerült Palya Bea érkezik szólóban (dec. 29.)

TÁNC
Dec. 12-16. között kerül sor a Frenák Pál Társulat legújabb darabja, az InTimE budapesti premierjére! Augusztusban Pannonhalmán már sokakat elbűvölt az Instinct folytatásaként elkészült előadás, amelyben öt táncos és egy piros kanapé szereplésével az emberi kapcsolatok mélyére hatolhatunk..
Már hagyománynak tekinthető, hogy a Budapest Tánciskola diákjai bemutatják féléves munkájuk gyümölcsét a Trafóban. Ezúttal két napon láthatjuk Angelus Iván tanítványainak előadásait. (dec. 18-19.)

ÉS A BESKATULYÁZHATATLANOK
Új darabbal jelentkezik decemberben a TÁP Színház (képünkön), Valami címmel (dec. 8.). "Hogy mi legyen az a Valami, arról még fogalmunk Sincs. Pontosabban van, illetve pontosan tudjuk, mi lesz: Valami (majd csak lesz)! De arra nem kell eljönni. Ezúton is fölhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy erre az előadásra kidobott pénz jegyet venni."

Az év a Trafóban hagyományosan a Litera előszilveszterrel zárul, ami minden egyben: irodalmi est, beszélgetés írókkal-költőkkel, szerelmi vallomások – hiszen ez az idei téma, valamint bulizás (az egykori Krétakör) SzínészTáncZenekar muzsikájára (dec. 30.).

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.trafo.hu

Top