Angyalok és pásztorok: Sebestéyén Márta karácsonyi koncertje

December 30-án este 19.30 perckor Sebestyén Márta Angyalok és pásztorok címmel önálló karácsonyi koncerttel készül a Zeneakadémián, rengeteg kiváló muzsikus barát bevonásával. Jegyek korlátozott számban még kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint az alábbi weboldalon, ahol akár otthoni jegynyomtatást is választhatunk.

Sebestyén Márta hazánk legismertebb énekese. Több mint 30 éve folyamatosan szerepel a világ minden táján. Születése óta (1957) a zene bűvöletében él, édesanyja révén is, aki zenepedagógus – Kodály Zoltán egykori tanítványa. Különösen a népdalok világa ragadta meg, ezek előadásával már kislány korában felfigyeltek tehetségére. Mára már világhírű művész, aki a legrangosabb koncert-termekben lép fel.
Minden magyarországi díjat megkapott, amit egy művész elnyerhet: "Az év énekesnője" (1984), "Liszt Ferenc-díj" (1991), "Kossuth-díj" (1999), "Prima Primissima-díj" (2003), "Magyar Köztársaság Érdemrend Középkereszt" (2005). Olaszországban a Diploma alla Carriera és a Chinciano Fellini díjjal tüntették ki. Énekel a több Oscar-díjjal kitüntetett "Angol Beteg" c. filmben és a Deep Forest Grammy-díjas világzene albumán is.
Énekelt a Japán császár előtt, de a Spanyol király és az Angol uralkodó is megismerhette általa a magyar nép dalait. Igazi kulturális nagykövete hazájának.

Angyalok és pásztorok
Időpont: 2008.12.30. 19:30
Fellépnek:
Sebestyén Márta - ének,
Andrejszki Judit - ének, klavikord
Sebő Ferenc - ének, tekerőlant
Szokolay Dongó Balázs - duda, furulyák, szaxofon
Bolya Mátyás - koboz, citerák

Kapcsolódó weboldalak:
http://sebestyenmarta.hu

Top