Jon Lord koncertjegyek kaphatók!

Szimfonikus zenekar és rockegyüttes társaságában ad koncertet március elején Budapesten és Debrecenben Jon Lord, a rocktörténetbe ma már klasszikusként bevonult hard rock formáció, a Deep Purple egykori billentyűse. Belépőjegyek már most kaphatók, országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint ezen a weboldalon, ahol HOMEticket szolgáltatásunknak köszönhetően otthoni jegynyomtatás is választható.

Előre borítékolható, hogy  szenzációs koncertnek lehetnek szem- és fültanúi azok, akik 2009. március 4-én Budapesten, a Művészetek Palotájában, vagy március 5-én Debrecenben, a Főnix Csarnokban megtekintik a billentyűs hangszerek virtuóz mestere,  Jon Lord szimfonikus és rockzenekar kíséretében előadott műsorát. Az idén 67 éves művész fiatalságát a rock-történelem egyik legmeghatározóbb zenekarában, a kemény műfaj egyik legnagyobb slágerét, a Smoke On The Water-t is megalkotó Deep Purple-ben töltötte, ahol – a zenekar inaktív időszakát is beleszámítva - 34 éven keresztül volt a „fekete-fehér hadsereg” ura. A „Mély Bíbor” társulatának 1976-os pihenőre vonulását követően először a már korábban a Paice, Ashton & Lord formációval megkezdett munkát folytatta, majd 1978-tól jellegzetes játékával a David Coverdale nevével fémjelzett Whitesnake-et erősítette. 1984-ben a régi társakkal elérkezettnek látta az időt, hogy egy ma már rocktörténelmi jelentőségű album, a Perfect Strangers megjelentetésével ismét életre keltse a Deep Purple nevet, s ezt követően újabb 18 évig vett részt a legenda öregbítésében.
A klasszikus zenéhez való vonzódás pályafutásának a kezdeteitől tetten érhető. E kapcsolat első ékes bizonyítéka a Deep Purple és Lord egész munkásságának egyik mérföldköve, az 1969-ben, a londoni Royal Albert Hall-ban bemutatott Concerto for Group And Orchestra című mű. Ez volt a zenetörténet első olyan nagyszabású vállalkozása, mely egy szimfonikus és egy rockzenekar találkozásából létrejött alkotást eredményezett. Rockzenei munkásságában ezt követően is folyamatosan fellelhetőek a klasszikus zenei motívumok, könnyűzenei közegbe ágyazva ezeket sikerült maradandót alkotnia.
Jon Lord,  miután 2002-ben távozott a Deep Purple kötelékéből, szinte minden energiáját klasszikus zenei pályafutásának kiteljesítésére fordította. Ezen időszak legjelentősebb alkotása a 2007-ben napvilágot látott, a Royal Liverpool Philharmonic Orchestra társaságában rögzített Durham Concerto, amit a mester a durhami egyetem fennállásának 175. évfordulójára készített.  2008. tavaszán Jon Lord új albumot mutatott be Boom Of The Lightning Strings címmel.
Aki jegyet vált két, jövő márciusi koncertjének valamelyikére, garantáltan egy életre szóló élmény birtokában hagyhatja el a koncerttermet.

Kapcsolódó weboldalak:
www.jonlord.org
www.livesound.hu

Top