Miyavi koncert Budapesten - Jegyek már kaphatók!

Neo Tokyo Samurai Black World Tour 2009/10. címmel indult hosszú koncertkörútra Japán első számú J-glam sztárja, Miyavi. Az ehhez kapcsolódó hatalmas érdeklődés persze hazánkat sem kerülte el - nem sokkal a budapesti koncert meghirdetése után máris nagyobb helyszínre került a buli: október 1-én a Petőfi Csarnokban lép fel zenekarával Miyavi.A koncertre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és az alábbi weboldalon.

Miyavi 1981-ben született Takamasa Ishihira néven Japánban. Az iskolás éveiben a foci kötötte le, első gitárját viszonylag későn, 15 éves korában kapta (habár állítólag basszusgitár volt előzetesen betervezve) és innen indult el a zenével való kapcsolata.
Miután egy sérülés miatt fel kellett hagynia a focival, Miyavi belépett a Dué le Quartz nevű visual kei bandába. Az együttes 2002-es feloszlása után tudott nekilátni szólókarrierjének, ekkor vette fel a ma is ismert művésznevét. Bemutatkozó lemezét Gagaku címmel nem sokkal később meg is jelentette. A sikerre nem kellett sokat várnia, 2005-ös nagylemeze (Miyavizm) már nagykiadónál jelent meg, megkapva az őt megillető figyelmet. Később akusztikus gitáros lemezekkel is meglepte rajongóit.
A S.K.I.N. nevű supergroupnak 2006-tól lett tagja, ahol Yoshiki, Gackt és Sugizo a társai. Legutolsó lemeze tavaly jelent meg This Iz the Japanese Kabuki Rock néven, s a jelenleg zajló turnén is biztosan nagy hangsúlyt kapnak ezen az albumon található dalai.
2009-ben már többezres stadionokban lép fel, mindenhol hatalmas örömmel fogadják a gitáros-énekes előadót, Budapesten sem lesz ez másképpen! Zenei palettája rendkívül széles skálán mozog, számai között a keményebb számok és a lágyabb dallamok is helyet kapnak.
Mint a visual kei szubkultúra egyik legjelentősebb képviselője, Miyavitól is biztosan különleges koncertélményt várhatunk. Nagyon fontos szerepet kapnak a külsőségek, mint az extrém frizurák (Miyavi is legalább hetente változtatja hajszínét), a látványos kosztümök és a szokatlan sminkek. - Bár ezek azt eredményezik, hogy első látásra már-már úgy tűnhet a kívülállónak, hogy lányok zenélnek a színpadon... apropó, itt jegyezzük meg gyorsan, ha nem lenne egyértelmű: Ishihira, azaz Miyavi is férfi. A zenét megismerve viszont már érthető, hogy többről van szó puszta divatnál: a visual kei a japán zenekultúra egyik legegyedibb és legszélsőségesebb megvalósulása.
Miyavit látványos show-jával, első hazai koncertjén a Petőfi Csarnokban nézhetjük meg október 1-jén, melyre jegyeket vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon.

Tudnivalók:
2009. október 1., csütörtök 19.00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Miyavi koncert
Belépő: 6200 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Koncertjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Miyavi koncertjegyek akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül 
http://www.o-re-sa-ma.com/
http://www.concerto.hu

Top