Szegedi Jazz Napok - Jegyek már kaphatók!

November első hétvégéje (2009. november 7-8.) hagyományosan a Szegedi Jazz Napok ideje évtizedek óta. Az idei fesztivál díszvendége az amerikai soul-jazz egyik utolsó nagy öregje, a 67 éves Dr. Lonnie Smith, a jazz-rock fúzió úttörője Larry Coryell, valamint a Jan Garbarek Group ismert női dobosa, Marilyn Mazur.A koncertekre szóló belépőinket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és az alábbi weboldalon.

A hazai élmezőnyt ezúttal egy szupergroup reprezentálja: Dresch Mihály, valamint Lukács Miklós cimbalom-, és David Yengibarjan harmonika-virtuóz különleges hangszerösszeállítású együttese! De ott lesz az elmúlt évek egyik legfigyelemreméltóbb magyar muzsikusa, Bacsó Kristóf is együttesével, míg a szegedi színek képviseletében Szaniszló János kvintettje lép fel.
Dr. Lonnie Smith az amerikai Rhythm&Blues és az ötvenes évekből származó Soul-Jazz egyik legnagyobb élő mestere. A fekete Hammond-varázsló George Bensonnal alakította első együttesét, orgonajátéka nagy hatással volt a beat- és rockzene aranykorára, majd a későbbi "acid-jazz" irányzat kialakulására. Hosszú és gazdag pályafutása ellenére nagyon ritka muzsikusnak számít Európában, a Szegedi Jazz Napok meghívásának köszönhetően először játszik Magyarországon.
Ha jazz és a rock gitár-istenei semmi másban nem értenek egyet, abban mégis, hogy valamennyiük Larry Coryell (képünkön) köpönyegéből bújt ki... Clapton, McLaughlin, SRV, Metheny, Scofield..., mindegyik! Corryel legendás muzsikus, nélküle nem lett volna sem a Fusion, sem a Jazz-Rock az, ami. 1983-ban ugyanezen a fesztiválon mutkozott be először Magyarországon, mely előadás a korszak egyik legnagyobb koncertsikere volt.
Marilyn Mazur...! Miles Davis és Jan Garbarek világhírű ütőse szintén különleges vendégnek számít minden fesztiválon, főként hogy egy titokzatos svéd díva, Josefine Cronholm társaságában érkezik. Brilliáns a gitárosa is, zenéjük jellegzetesen skandináv art-jazz, jó lesz figyelni...!
A színvonalas program, a jó borok és a híres szögedi halászlé mellett a tavaly óta változatlan, mérsékelt jegyárakra is érdemes egy pillantást vetni:
Napijegy 4.500.-Ft      2 napos bérlet 7.000.- Ft.

A Szegedi Jazz Napok 2009 koncertjei a Szegedi IH Rendezvényközpontban kerülnek megrendezésre este fél 8 órai kezdettel.

Kapcsolódó weboldalak:
Fesztiválbelépők országszerte a Ticketportal irodáiban 
Koncertjegyek az interneten otthoni jegynyomtatással is, kezelési költség nélkül
http://www.privatemusic.hu/

Top