Amorphis koncert: a finn metal estje - Jegyek már kaphatók!

Az Amorphis ősszel kelt útra legutóbbi kiváló sorlemezüket népszerűsítendő Európában, így végre újra teljes hosszúságú programmal láthatjuk őket hazánkban is. Kísérőknek a szintén finn Amoralt és a Before The Dawnt választották - október 28-án nézhetjük meg őket Budapesten a Dieselben!A koncertre szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáiban, és az alábbi weboldalon.

amorphisAz Amorphis egyike napjaink stílusteremtő zenekarainak. Habár 1990-es indulásukkor még csak tisztán death metal zenekarnak számítottak, nem kellett sokat várni, hogy rátaláljanak a saját hangjukra. 1994-es lemezük - Tales from the Thousand Lakes - szövegei már a finn nemzeti eposz, a Kalevala történeteire építettek. A tiszta énekhang is itt tűnik fel először a death metalos hörgések mellett.
A máig emlegetett 1996-os Elegy lemezük előtt vették be Pasi Koskinen énekest, aki sokat segített az Amorphis jellegzetes hangulatvilágának kialakításában. A szövegek alapjait ezúttal a Kanteletar (finn népdalok és egyéb népművészeti alkotások gyűjteménye) adta. További három stúdióalbum után Pasi 9 évnyi munkával a háta mögött otthagyta a csapatot - egyik utolsó koncertjüket pont a Sziget Fesztiválon tartották.
A váltással viszont végül a lehető legjobban járt az Amorphis. Nemcsak azért, mert a Pasi helyére érkező Tomi Joutsen személyében egy magabiztos énekest kaptak, hanem mert Tomi kiváló frontember is egyben.. a magyar közönségnek már kétszer bizonyíthatott. 2007 után végre újra önálló turné keretében érkeznek hozzánk, a Dieselbe.
Az Amorphis zenéje Tomi csatlakozásával teljesedett ki újra: a szívhez szóló dallamok mellett visszakerült a hörgés, és minden egyes dal hangulatáról azonnal felismerhető, hogy az Amorphistól származik. Az új lemezük, a Skyforger is bővelkedik az etalonnak számító Elegy-re jellemző énektémákban és gitárdallamokban, kitűnően mutatja, hogy merre tart az Amorphis napjainkban.
Az Amorphis kísérőit is az ezer tó országából választotta: a hörgős zenéket északi dallamokkal vegyítő Before The Dawn és a régebben komplex zúzásban utazó, ám negyedik albumával a dallamok felé nyitó Amoral kísérik el a legendás főzenekart. A koncertre jegyeket a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon vásárolhatunk.

Tudnivalók:
2009. október 28., szerda 18.00 óra
Budapest, Diesel (volt E-klub)
Amorphis, Before the Dawn, Amoral koncertek
Belépő: 6000 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:
Koncertjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Jegyek akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül
http://www.amorphis.net
http://www.concerto.hu
https://www.ticketportal.hu
http://www.myspace.com/amorphis
http://www.myspace.com/btdofficial
http://www.myspace.com/amoralweb

Top