Michael Flatley’s Lord of the Dance - Belépők már kaphatók!

Májusban ismét hazánkban turnézik a világ legnépszerűbb tánc-showja, a Lord Of The Dance! Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta példátlan sikernek örvend. Az előadásra szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal jegyirodáibanés az alábbi weboldalon.

Michael Flatley’s Lord of the DanceMichael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést a ’94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perc jelentette, amely a két évvel későbbi Lord Of The Dance produkciójában, a sztár megkérdőjelezhetetlen főművében teljesedett ki. Szinte elképesztő az előadás elmúlt 12 évének eredménylajstroma: 10 nap alatt 250 ezer eladott jegy Ausztráliában, 21 egymást követő előadás a londoni Wembley Arénában, több tízmillió eladott cd és dvd, hogy csak néhányat említsünk a megdönthetetlen rekordokat felsorakoztató káprázatos produkcióról. 400 alkalommal a címszerepet is maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki egyébként több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Book Of World Records-ba - mint a Legjobban fizetett táncos, a Legmagasabb összegre biztosított lábak (40.000.000$), vagy  Világ Leggyorsabb lába – (35 „tap”, azaz talajhoz érintés másodpercenként).
A Los Angeles Times által „varázslatos kalandnak” nevezett produkció valójában egy az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A történet kibontakozása során a Kis Lélek segít a Tánc Urának megvédeni az embereket a Don Dorcha, a Sötét Úr ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a ritmikus kelta tánc mágiájából. A 600 jelmezt felvonultató előadás sodró iramát sejteti, hogy az 50 táncos átlagéletkora mindössze 22 év. Bár Flatley személyesen nem lép fel a műsorban,  de a fiatal tehetségeket maga válogatja és tanítja, képzi, míg a pódiumra lépnek.
A társulat előadását eddig szerény becslések szerint is összesen mintegy 100 millió néző látta. Bár a Lord Of The Dance nem először jár hazánkban, több ezer belépő már gazdára talált, így a május 7-ibudapesti előadást követően a hatalmas érdeklődésre való tekintettel másnap, 8-án is bemutatásra kerül a Syma Rendezvénycsarnokban.
A tánc-show hazai turnéja több vidéki várost is érint. Az ír tánc és muzsika szerelmesei Budapest mellett Pécsen, Veszprémben, Győrben és Debrecenben élhetik át minden idők egyik legnagyobb hatású előadását.

Időpontok és helyszínek:
Pécs
: Lauber Dezső Sportcsarnok,  2010. május 04. 19:00 óra
Veszprém: Aréna, 2010. május 05. 19:00 óra
Győr: Városi Egyetemi Csarnok, 2010. május 06. 19:00 óra
Budapest: SYMA Sport- és Rendezvényközpont,  2010. május 07. 19:00 óra
Budapest: SYMA Sport- és Rendezvényközpont,  2010. május 08. 20:00 óra
Debrecen: Főnix Csarnok, 2010. május 09. 19:00 óra

Jegyárak: 7900-19900 Forint

Kapcsolódó weboldalak:
Belépőjegyek országszerte a Ticketportal irodáiban 
Jegyek akár otthoni jegynyomtatással, kezelési költség nélkül 
http://www.lordofthedance.com/ 

Top